BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu 15 ilde kuvvetli kar yağışı

Son hava durumu raporuna göre Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Tekirdağ, Edirne, İstanbul ve Eskişehir ile 15 il için yoğun kar altında. Gece de kar durmayacak.

Abone ol

Meteorolji'nin son hava durumu raporuna göre İstanbul, Düzce, Kütahya, Eskişehir, Çanakkale, Sakarya ile birlikte 15 ilde kuvvetli kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı gece de devam edecek. Bir çok ilin yolu kapanmış durumda. İstanbul-İzmir arası ulaşım durdu. Bursa'dan sonra araçların gidişine izin verilmiyor.

Meteorolojinin yaptığı son hava durumu tahminine göre kuvvetli kar yağışı hayatı felç ediyor. Bir çok ilde ana yollar dahi kapandı. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle dün gece ulaşıma kapanan İzmir-İstanbul karayolunun hala açılamadı. Bursa'dan sonra polis araçları bırakmıyor.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK İLLER

Meteorolojinin hava durumu tahminine göre gün boyu etkili olan kar yağışı gece de devam edecek. Kuvvetli kar yağışı görülecek 15 il şöyle sıralandı;
-Çanakkale,
-Balıkesir, okullar-tatil-mi-kar-yağişi.20141231091350.jpg
-Bursa,
-Bilecik,
-Kırklareli,
-Tekirdağ
-Edirne
-İstanbul,
-Kocaeli,
-Sakarya,
-Yalova'nın yüksek kesimleri,
-Düzce,
-Kütahya
-Eskişehir
-Manisa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları görülecek.

İSTANBUL HAVA DURUMU
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, etkisini artırarak devam edecek kar yağışının, yerini fırtınaya bıraktı. Köprülerde aşırı fırtına nedeniyle motosikletlerin geçişi durduruldu. İstanbul'da kar yağışı sulu kar olarak devam edecek.


ANTALYA VE MUĞLA İÇİN FIRTINA UYARISI

Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre bugün Antalya ve Muğla'da rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (saatte 50-70 kilometre hızında) şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada, beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği soba zehirlenmesi, hortum, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Açıklamaya göre, Muğla il geneli, Antalya ve Burdur'un doğu ilçeleri ile Isparta'nın güney ilçeleri sağanak yağışlı geçecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Denizlerde rüzgar güney yönlerden 5 ila 7 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 2,5-4 metre civarında olacak.

METEOROLOJİDEN FIRTINA VE YAĞMUR UYARISI
Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Aydın ile Denizli ve Isparta'nın güney ilçelerinde kuvvetli (20-50mm) yer yer şiddetli (50-100 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

THY SEFERLERİ İPTAL OLDU

Türk Hava Yolları (THY), bugün gerçekleştireceği bazı iç ve dış hat seferlerini iptal etti.  THY'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün yapılması planlanan karşılıklı bazı seferlerin, meteorolojik beklenti ve olası kapasite azaltılması doğrultusunda iptal edildiği belirtildi. 

Atatürk Havalimanı'ndan saat 07.00 Ankara, saat 15.45 Adana, saat 16.00 Ankara, saat 17.30 Ankara ile saat 08.15 Cenevre, saat 10.10 Zagreb'e yapılması planlanan karşılıklı seferlerin iptal edildiği aktarılan açıklamada, 1 Ocak'ta İzmir'den İstanbul'a saat 06.00 seferinin de yapılamayacağı duyuruldu.

KÜTAHYA ELEKTRİKLER KESİLDİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Tavşanlı ilçesine bağlı 32 köye elektrik verilemezken, bir köyde biriken kar nedeniyle çöken ağılın altında kalan 10 küçükbaş hayvan telef oldu.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sabah itibariyle 78 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

Kaymakamlık, belediye ve Orman İşletme Müdürlüğü ile ilçede bir kriz masası oluşturduklarını belirten Güler, şöyle konuştu:

"Şu an acil olan köylerimizin yollarını açmaya çalışıyoruz. Yoğun kar yağışı nedeniyle açılan köy yolları hemen kapanıyor. Biz de oluşturduğumuz ekiple, köylerdeki acil hastalarımızı ilçeye getiriyoruz. Bunun yanı sıra Dümrekulu köyümüzde, bir ağılın çökmesi sonucu 10 küçükbaş hayvanımız telef olmuş. 32 köye ise şu an elektrik verilemiyor."

Güler, ilçenin içerisinde de belediye ekiplerinin aralıksız kar temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

BOLU KÖY YOLLARI KAPANDI

Bolu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, 345 köy yolu ulaşıma kapandı. Kentte iki gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle il ve ilçelerde ulaşıma kapanan 345 köy yolunun trafiğe açılması için İl Özel İdaresi ve  karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Öte yandan kent merkezinde kar kalınlığı 35, doğal güzellikleriyle ünlü Abant'ta 50, Gölcük'te 40, Yedigöller 80 ve kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da bir metre 20 santimetreye ulaştı.

İZMİR BERGAMADA ÇOCUKLAR EVE GİDEMEDİ

İZMİR Bergama ilçesinde kar yağışı nedeniyle okulların dün öğleyin tatil edilmesinin ardından taşımalı sistemle eğitim öğrenim gören bazı öğrenciler, yolların kapalı olması nedeniyle evlerine gidemedikleri için öğretmenevinde misafir edilmeye başlandı.

Yukarıada, Topallar ve İkizler mahallelerinden taşımalı sistemle Bergama ilçe merkezine gelerek eğitim öğrenim gören 13 öğrenci, dün öğleyin okulların tatil edilmesinin ardından mahalle yollarının kapalı olması nedeniyle evlerine dönemedi. 

Bunun üzerine Bergama Ticaret, Yusuf Kemalettin Perin Kız Meslek liseleri ile Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan eğitim gören öğrenciler Bergama Öğretmenevi'ne yerleştirildi. 

Geceyi burada geçiren öğrencilerin, evlerine dönebilmek için bekleyişleri sürüyor.

Bergama Öğretmenevi'nde zorunlu olarak misafir olan öğrencilerden Hanife Onar, yoğun kar yağışı nedeniyle evlerine gidemediklerini belirterek, "Yolların bir an önce açılmasını ve evlerimize gitmek, yılbaşını evimizde geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

MANİSA'DA KAR ÇATILARI ÇÖKERTTİ

Kırkağaç ilçesindeki kar yağışı nedeniyle 3 iş yerinin çatısı çöktü.

Kentte dünden bu yana yağan ve zaman zaman etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Galericileri Sitesi'nde 3 işyerinin çatısı çöktü. İşyerindeki traktörler hasar görürken çökme sırasında içerde bulunan Mehmet Yalçınkaya hafif şekilde yaralandı. 

Kırkağaç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yalçınkaya ayakta tedavi edildi.

Bu arada Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri biriken karların tehlike oluşturmaması için çatılara tuz serpti.

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÇEKİLİŞİ

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI SONUÇLARI

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI AMORTİLER