BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
HABER /  POLİTİKA

Hatip Dicle'den şok Gülen iddiası!

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Fethullah Gülen'e ait olduğu iddia edilen o ses kaydının içeriğini anlattı.

Abone ol

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, KCK operasyonları için cemaati hedef gösterdi. Fethullah Gülen'in KCK ile ilgili ses kaydını dinlediğini söyleyerek bir kez daha dikkatleri üzerine çeken Dicle, bu kez o konuşmanın içeriğini açıkladı. Dicle, Gülen'a ait olduğunu iddia ettiği ses kaydında, içlerine sızılması için talimat verildiğini ileri sürdü.

Hatip Dicle, CNN Türk'ten Göksel Göksu'ya çözüm süreci ve Fethullah Gülen'e ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili konuştu. KCK operasyonlarının "paralel devlet" yaptı diyerek cemaati hedef gösteren Dicle, Fethullah Gülen'e ait ses kaydıyla ilgili de açıklama yaptı. İşte Dicle röportajından bazı bölümler;

Göksel Göksu- Siz televizyona çıktınız ve Fethullah Gülen'in sesinden bir kaset dinlediğinizi söylediniz... Sezgi mi, kasetten dinlediniz mi?

Hatip Dicle- Dinledim.
 
GG- Ne zaman dinlediniz.

HD- Cezaevinden çıktıktan sonra dinlettiler.
 
GG- Ne diyordu kasette ?
 
HD- Fethullah Gülen'in sesiydi ve "Kürt kurumlarına sızın, halktan yana dürüst insanları itibarsızlaştırın" diyordu.
 
GG- Siz o kaseti dinleyince ne yaptınız? Bir örneğini aldınız mı mesela partinizin yetkili kurullarına vs dinletmek için?
 
HD- O kadar çok kaset çıkıyordu ki o aralar, almadım. Ama biz bu bölgede JİTEM gerçeğini yaşadık.
Bakın KCK operasyonları sırasında 8 bin kişi tutuklandı, göz altına alındı. Biz il ve ilçelerde görevlendirecek kimse bulamaz hale geldik. ( O boşlukta sızılmış olunabileceğini ima ediyor)
KCK operasyonlarını yapan paralel devlettir. Devlet içinde devlet olmaz. Onun için devlet tabi ki kendini temizleyecek.

4.5 yıl beni hapis yaptıranlar da onlar. Benim dosyamı adımı kapatarak 10 tane avukatın önüne koyun. Bir tek suç unsuru bulamazlar. Dosyada olan orada burada konuşma yapmış, şurada şunu bunu yapmış vs. Ama ortada suç yok. 

Siyaseten hapis yatırdılar, rehineydik!
 
GG- Hedef neydi, toplumsal infial yaratmak mıydı?

HD- Bu sayede bir taşla üç kuş vurmayı hedeflediler.

Hem PKK-Hizbullah Çatışması çıkacak hem çözüm süreci çökertilecek ve hükümet yeni sert yasalar çıkartacak sonunda yeniden kargaşa ortamı baş gösterecekti. Tabi bu tablo Hükümet'i de çökertir.
 
GG- Peki olaylar bir anda patlak verdi, sonra bir anda duruldu ve çözüm süreciyle ilgili taslak gündeme  geldi. Diğer tarafta da sizin anlattıklarınız var. Yani bu olayların sorumlusu madem ki paralel yapılanma. O halde Cumhurbaşkanı neden Demirtaş'a bu kadar yükleniyor?

HD- Demirtaş'a "Sen kimin adamısın?"diyor, Paralel devletin adamı vs. Bizim barış üslubunu tutturma konusunda sorunlarımız var. Ben hep "Kadın üslubu kullanırsanız, halkımız daha çok benimsiyor" diyorum. Yani kucaklayıcı, böyle insanı saran üsluba ihtiyaç var.