BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  GÜNCEL

Hataylı çiftçi dehşeti anlattı

Suriye tarafından atılan top mermileri sınırda yaşayan köyülere korku dolu anlar yaşatıyor.

Abone ol

İç savaşın sürdüğü Suriye'den atılan top mermilerinden birinin düştüğü Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Kurtuluş Köyü yakınındaki tarlada, 8 metre çapında, 2 metre derinliğinde krateri andıran çukur oluştu.

Sınıra 10 kilometre uzaklıktaki Kurtuluş Köyü'nde top mermisinin düştüğü tarlayı ekime hazırlayan çiftçi 67 yaşındaki Salih Şahan, patlamadan 15 dakika kadar önce çalışmayı bırakıp evlerine gittiklerini, şans eseri ölümden kurtulduklarını söyledi.

1 Aralık Pazar günü, evine yaklaşık 40 metre uzaklıktaki tarlasında 5 kişilik ailesiyle birlikte gün boyu çalışan Salih Şahan, bölgede yağmur beklendiği için karanlık çökmesine rağmen traktörle toprağı sürmeye devam etti. Tarladaki işlerini bitiren Şahan ailesi evlerine döndü. Saat 19.45'te büyük bir patlama sesiyle dehşeti yaşayan çiftçi aile, büyük korku yaşadı. Gece boyunca uyuyamayan aile, günün ilk ışıklarıyla çevrede araştırma yaptı. Ekimi hazırladıkları tarlada top mermisinin düşmesi sonucu 8 metre çapında, 2 metre derinliğindeki çukur ile karşılaştı. Hemen jandarmaya haber verdi. Güvenlik güçleri, olay yerinde incelemen yapıp, etrafa saçılan şarapnel parçalarını topladı.

'GÖZLERİMİZE İNANAMADIK'

Şans eseri ölümden kurtulduklarını söyleyen Salih Şahan, "Yağmur beklediğimiz için tarlayı sürme işini tamamlamak zorundaydık. Bu nedenle saat 19.00'a kadar çalıştık. Tarlanın yakınındaki evimize döndükten 15 dakika kadar sonra büyük bir patlama oldu. Top mermisinin açtığı çukuru görünce gözlerimize inanamadık" diye konuştu.

Aynı gün Reyhanlı'ya 5 ayrı yere top ve havan mermisi düşmüştü.