BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hatay'ın beklediği ziyaretçi geldi!

Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Suriye'den gelen mültecilerini ziyaret etmek için Hatay'da.

Abone ol

Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi ünlü film yıldızı Angelina Jolie, Suriye'den kalanların bulunduğu Hatay'a geldi. Jolie "Dünyanın İyilik Meleği Hoşgeldin" yazılı dev bir pankartla karışlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Dışişleri Bakanlığı'nın Suriyelilerin barındığı Yayladağı'ndaki geçici çadır kenti ziyaret etmesi için gerekli izni verdiği olan Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi film yıldızı Angelina Jolie, Hatay'a geldi. Bugüne kadar 10 yıldır 20 kadar ülkede savaş bölgelerinde zor durumda bulunan mültecileri ziyaret etmesiyle tanınan Jolie, geçici çadır kentlerde konaklayan Suriyelilere maddi ve manevi destekte bulunacak.

Jolie için Tekel binasının ön duvarına Türkçe ve İngilizce olarak "Dünyanın İyilik Meleği Hoşgeldin/Goodness Angel Of The World Wellcome" yazılı dev bir pankart asıldı.

ESAD'A PROTESTO

Bu arada çadırkentin içindeki bir grup Suriyeli çeşitli sloganlar atarak ve pankartlar taşıyarak Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı ve mevcut yönetimi protesto ediyor.Protestocular ellerinde "Sayın Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkürler", "Çocukların öldürülmesini ve camilerin yıkılmasını durdurun", "Merci Sarkozy" yazılı pankartlar taşıyarak "Yaşasın özgürlük" ve "Esad'ı indireceğiz" sloganları atıyorlar.

10 BİNE YAKLAŞTI

Bu arada, olaylardan kaçarak, sınır köylerinden Türkiye'ye giren Suriyelilerin sayısı 9 bin 693'e ulaştı. Türk Kızılayı, Yayladağı'nda iki, Altınözü'nde iki ve Reyhanlı ilçesinde bir olmak üzere toplam 5 geçici çadır kentte kalan sığınmacılara sağlık hizmetinin yanı sıra 3 öğün yemek veriyor.

Kamplardaki Suriyelilerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı da belirtildi.