BIST 9.515
DOLAR 32,49
EURO 34,61
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL

Hatay'daki Suriyeliler taşınıyor

Son günlerde Hatay’da kalan Suriyeliler ile bazı esnaflar arasında çıktığı öne sürülen gerginlikler sebebiyle bu ilde bulunan Suriyelilerin başka şehirlere taşınacağı belirtiliyor.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da danışmanlık yapan Suriyeli Gazi Mısırlı'nın bugün Hatay’a gelerek burada bulunan Suriyelilerin temsilcilerini Hatay’dan taşınmaları konusunda ikna etmeye çalışacağı ifade edildi.

Son günlerde Suriye’den Türkiye’ye gelen sığınmacılar ile Hatay’da bazı esnaflar arasında sıkıntıların yaşandığı ve bu konuda huzursuzlukların olduğu iddia ediliyor. Antakya’da bazı Alevi vatandaşların da buraya gelen sığınmacıları şehirde istemediği öne sürülüyor. Şehirde oluşabilecek muhtemel gerginliklere karşılık, mültecilerin başka şehirlere aktarılması düşünülüyor. Hatay'daki kamplarda Suriye'den kaçan askerler de bulunuyor. Kamplardaki mültecilerden başka şehre değişik yollardan gelen Suriyeliler de bulunuyor. Bunlardan bazılarının tuttuğu evlerin kiralarını ödemediği öne sürülüyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Hatay'da 5 kampta toplam 11 bin 62 Suriyeli mülteci bulunuyor. Bu rakama, şehre kendi imkanlarıyla gelen Suriyeliler dahil değil.