BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  GÜNCEL

Hatay'da Alevi vatandaşlarından polise ikram

HATAY'da Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede olası provokasyonlara karşı nöbet tutan polislere mahalleli pasta ve içecek ikramında bulundu

Abone ol

Hatay'ın Defne ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini sonrası Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede olası provokasyonlara karşı nöbet tutan polislere mahalleli pasta ve içecek ikramında bulundu.

Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi'nde bir araya gelen vatandaşlar mahallenin farklı giriş ve çıkış noktalarında görevli polislere ikramda bulundu.

DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLİYORUZ

CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, burada yaptığı konuşmada parti ve Hatay halkı olarak 15 Temmuz'daki darbe girişimini ve bu işe kalkışanları şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti.

Darbe girişiminde bulunmak isteyenlerin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını ifade eden Güzelmansur, ''CHP'nin 93 yıllık tarihinde her zaman darbelere karşı olmuştur. Bizler demokrasinin gerekliliğine inanıyoruz. Mahalleyi Türk bayraklarıyla donattık. Bu bizim bayrağa ve ülkeye olan sevgimizin, saygımızı bir göstergesidir. Bizi birbirimizden ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bazı provokasyonlara kalkışanlara en büyük cevap işte bu tablodur. Hiçbir provokasyonlara gelmeyeceğiz. Hatay halkı huzur içerisinde birbirine sevgi ve saygıyla kenetlenecektir'' diye konuştu.

Armutlu Cami Dernek Başkanı Süleyman Mengüllüoğlu da 15 Temmuz'un tarihe kara bir gün olarak geçtiğini vurguladı.

Ülkede darbe girişiminde bulunmak isteyenleri lanetlediklerini aktaran Mengüllüoğlu, il genelinde halkın birlikteliğini ve huzurunu sağlayan Hatay Valisi Ercan Topaca'ya, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ'a ve tüm emniyet personeline teşekkür etti.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Yavuz Bilge Karataş ise Armutlu halkının kendilerine gösterdiği ilgi ve yakınlık için teşekkür ederek her zaman vatandaşın yanında olduklarını kaydetti.