BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hatay Reyhanlı sınırına 'Çin Seddi' gibi duvar!

HATAY Reyhanlı sınırına, Suriye tarafından gelebilecek tehlikelere karşı 45 km'lik duvar örülecek.

Abone ol

HATAY Reyhanlı'da Suriye sınırının tamamına, beton bloklardan oluşan 45 kilometrelik kalın duvarlar örülecek.

Suriye’den Türkiye'ye  gerek yasa dışı geçişleri önlemek, gerekse de kaçakçılığın önüne geçmek için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınır hattında aldığı önlemler kapsamında yapılması kararlaştırılan ve 'Çin Seddi'ni andıran duvarların 3 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. 

2013’te TSK tarafından Reyhanlı İlçesi’nin Kuşaklı Mahallesi’nde Suriye sınırına 1 kilometrelik duvar örülmesinin ardından Beşaslan Mahallesi’nde 2,5 kilometre uzunluğunda bir duvar örüldü ve sınırdaki tel örgülerinin yerini beton bloklar almaya başladı. Bugüne kadar Reyhanlı’nın 45 kilometrelik Suriye sınırının yaklaşık 12 kilometrelik bölümüne duvar örüldü. Ancak son zamanlarda artan terör saldırıları nedeniyle sınırdaki güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarıldı ve duvar örme çalışmaları da hızlandı. 

SURİYE SINIRI TÜRKİYE İÇİN TEHLİKE...

Halen, Reyhanlı’nın karşısındaki Suriye tarafında, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve benzer çizgideki örgütlerin denetiminde İdlip ve Harim kentleri ve bağlı kasabaları ile iç savaş yüzünden göçetmiş Suriylelilerin barındığı kamplar ve çadırkentler bulunuyor.

hatay-reyhanli-suriye-sinirina-duvar-1.jpg

BLOK DUVARLAR KUŞUN GEÇİRMEZ ÖZELLİKTE

Son olarak Oğulpınar Karakolu sorumluluk sahasında 4 kilometre, Kavalcık Mahallesi sorumluluk alanında 2 kilometre uzunluğunda duvar örüldü.

Bunların da dışında Cilvegözü Sınır Kapısı yolu üzerinde Suriye sınırında tel örgünün yanına akordeon tipinde esnek engeller yerleştirildi. 2,4 kilometre uzunluğundaki kum torbalarıyla desteklenen Akordeon tipi esnek engelin kurşun geçirmez özelliği bulunuyor. 

hatay-reyhanli-suriye-sinirina-duvar5.20150820133343.jpg

DUVARLARIN ÖZELLİKLER: HER BİRİ 7 TON VE ÜZERİ VALİLİK LOGOLU

Çalışmalar üzerinde Hatay Valiliği’nin logosunun bulunduğu her biri 7 ton ağırlığında, 30 santimetre kalınlığında, 2 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde beton bloklar yerleştiriliyor. 

hatay-reyhanli-suriye-sinirina-duvar3.jpg

hatay-reyhanli-suriye-sinirina-duvar4.jpg