BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.425,22

Hatasız oje sürmek istiyorsanız

Hatasız oje sürmek istiyorsanız

Düzgün oje sürmenin yetenek olduğunu düşünmüşüzdür her zaman. Oysaki 5 pratik yönlemle ve belirli kurallara uyulduğu takdirde başarılması mümkün olan bir sınavdır. İşte hatasız oje sürmenin 5 pratik yöntemi...

Hatasız oje sürmek istiyorsanız

Baz oje kullanın - Oje sürerken hepimizin atladığı şey baz oje kullanmaktır. Zaten iki kat oje süreceğim bir de altına neden oje süreyim demeyin. Baz oje kullanmak hem ojenizi pürüzsüzleştirir hem de koyu renk ojelerinizi daha kolay çıkarmanıza yardımcı olur.

Hatasız oje sürmek istiyorsanız

Oje şişenizi sallamayın - Oje sürmeden önce yaptığımız en büyük hatalardan biri de oje şişesini azimle sallamaktır. Ancak sallanan ojenin içerinde kabarcıklar oluşur ve bu da ojenizi istemediğiniz bir kıvama getirir. Bunun yerine avuç içinizle ovarak ısıtmak doğru olan yöntemdir.

Hatasız oje sürmek istiyorsanız

Taşmalar için vazelin kullanın - Eğer eliniz çok alışık değilse o ojenin kenarlara taşması an meselesidir. Onu temizleyeyim derken diğer parmaklarınızı da mahvedersiniz ve durum gittikçe çılgınca bir hal alır. Bunun yerine tırnak kenarlarınıza vazelin sürün. Böylece taşan ojeler rahatça silinecektir. Ayrıca taşan ojeleri parmağınızla değil asetona daldırdığınız bir kulak temizleme çubuğu kullanarak temizleyin. Böylece taşan ojeler diğer tırnaklarınızı da bozmamış olur.

Hatasız oje sürmek istiyorsanız

Yoğun ojeden kaçının - Yoğun oje sürmek hem tırnağınızın üzerinde kalın bir katman olmasına neden olur hem de çok daha kolay bozulur. Bunun yerine ilk katı ince sürün ve tamamen kuruduktan sonra ikinci katı yine ince bir şekilde uygulayın.