BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,26
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Hastaneleri, mezarlıkları ayıracaklar!

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, “Biz biliyoruz ki, temsil ettiğiniz zihniyet; Karma eğitimi ’kızlı/erkekli’ diye aşağılayıp, kadının ne giyip, hangi sayıda çocuk doğurduğunda makbul sayılacağını dikte etmekten vazgeçmeyecek.

Abone ol

Namusu, sadece kadın ve erkek üzerinden kurgulamaktan asla vazgeçmeyecek. Okulları, kaldırımları, toplu taşım araçlarını, hastaneleri, merdivenleri, hatta mezarlıkları ayırarak ahlaklı olunacağını zannetmeye devam edecek” dedi.

Ulusal Çocuk Forumu’nda TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un ’Maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek’ ifadeleri ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, yazılı açıklaması şöyle;

“Şimdiki amaçları karma eğitimi kaldırmakmış! Muhtemelen bu açıklamanın ardından birileri çıkıp ’parti değil, kişisel görüş’ falan diyecek, tepkileri gidermeye koyulacak. Ama ne yaparlarsa yapsınlar biz gerçeği biliyoruz. Biz biliyoruz ki, beyinsel düşünce böyle fikirler üretilmez. Biz biliyoruz ki, derdiniz özgürlük ya da inancını serbestçe yaşayabilme değildir. Biz biliyoruz ki, temsil ettiğiniz zihniyet; Karma eğitimi ’kızlı/erkekli’ diye aşağılayıp, kadının ne giyip, hangi sayıda çocuk doğurduğunda makbul sayılacağını dikte etmekten vazgeçmeyecek. Namusu, sadece kadın ve erkek üzerinden kurgulamaktan asla vazgeçmeyecek.

Okulları, kaldırımları, toplu taşım araçlarını, hastaneleri, merdivenleri, hatta mezarlıkları ayırarak ahlaklı olunacağını zannetmeye devam edecek. Asıl namusun, hırsızlık, yolsuzluk, emek sömürüsü, onurlu gençlerin eline para sıkıştırmak, sülalesini zenginleştirmek, eşitsizlik, adaletsizlik gibi zeminlerde aranması gerektiğini hiç, ama hiç anlamayacak. Ve biz biliyoruz ki, bu ülkenin çocukları sizin tek tip anlayışınıza kurban edilemeyecek kadar değerlidir. Çocukları, gençleri ’korumak vs.’ dediğinizi duyar gibiyim. Sakın ha kadınları koruduğunuz gibi korumaya kalkmayın onları da. Hatta mümkünse siz korumayın onları, bırakın biz korumayı biliriz sizden. Ayırmak gerekiyorsa illa ki, birilerini birilerinden, zihniyeti ve niyeti bozuk olanları ayırmak gerekir evvel emirde ötekilerden.”

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, yazılı açıklamasını ’NOT : “Bunlar da benim kişisel görüşümdür ki, partimi bağlamaz.’ şeklinde sonlandırdı.