BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.492,00
HABER /  SAĞLIK

Hastanelerde çok güzel hareketler

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet Çakır, hastanelerdeki yeni uygulamaları genelgeyle duyurdu.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı hastanelerine sempatik bakış açısı kazandıracak yazılar asılacak, hastalarla bire bir iletişim kuran personelin giysilerinde ise ''Sizin için varız'', ''Yalnız değilsiniz'', ''Bana sorabilirsiniz'' gibi ifadeler bulunacak.

Hizmet kalitesinin iyileştirilmesi, olumsuz duyguların ve psikolojik gerginliğin azaltılarak sağlıklı ilişkiler kurulabilmesi ve aidiyet duygusunun geliştirilebilmesi amacıyla acil servis, hastane, poliklinik ve klinik girişleri, kayıt-kabul, karşılama-yönlendirme birimlerine kolayca okunabilen yazılar asılacak.

''Bizim için değerlisiniz''

Asılacak yazılar, birimlerde verilen hizmete uygun olacak.

Hastane giriş çıkışları, karşılama-yönlendirme, kayıt-kabul birimlerine ''Hoş geldiniz misafirimizsiniz'', ''Hizmete ulaşmanızı kolaylaştıralım'', ''Bizim için değerlisiniz'', ''Sizin için buradayız'', ''Sizin için varız'', ''Sağlığınız için doğru yerdesiniz'', ''Geçmiş olsun şifa dileklerimizle'', acillere ''Hayat kurtarmak için buradayız'', hasta hakları ve sosyal hizmet birimine ''Yalnız değilsiniz'', ''Güveniniz bize güç verir'', poliklinikler ve koridorlara ''Emin ellerdesiniz'', giriş ve koridorlara ''Sağlık çalışanları sizin dostunuzdur'' yazıları asılabilecek.

Giysiler iletişimi kolaylaştıracak

Karşılama-yönlendirme, bilgi işlem, kayıt-kabul, temizlik, yemekhane ve kat sekreteri personelinin giysilerinin ön veya arkalarına da iletişimi kolaylaştıracak, personelde aidiyet ve sorumluluk duygusu oluşturacak ifadeler bulunacak.

Bu yazılar, ''Bana sorabilirsiniz'', ''Sizin için buradayız'', ''Size nasıl yardımcı olabilirim'', ''Sizi dinliyoruz'', ''Sizin için varız'', ''Yalnız değilsiniz'' şeklinde olabilecek.

Hastalara ''yüksek''ten bakılmayacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla karşılama–yönlendirme, halkla ilişkiler, danışma, kayıt-kabul, numune kabul, tetkik, rapor, sonuç alma ile sekretaryalarda hastalarla çalışanlar arasında iletişimi engelleyen yüksek banko, camekan, pencere ve bariyer gibi düzenlemeler kaldırılacak.

Buralarda hastalarla yakınlarının oturarak rahatça hizmet alabilecekleri uygun yükseklikte hizmet alanları oluşturulacak.

Bakanlık, bu düzenlemelerin yapılması için hastanelere 15 Ekim tarihine kadar süre tanıdı.

Bu düzenlemeleri verilen tarihe kadar yapamayan hastane yönetimleri gerekçelerini bakanlığa bildirecek.