BIST 9.727
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.439,09
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hastanede ufoyla gelen sağlık!

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, kamuoyunda “Tam Gün Yasası” olarak bilinen sağlıkla ilgili torba yasa düzenlemesinin görüşmeleri sırasında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Manisa’daki sağlık sorunlarını iletti.

Abone ol

Sakine Öz, geçen yıl gösterişli bir törenle açıldığını belirttiği Alaşehir Devlet Hastanesi’nde tasarruf adına yakılmayan kalorifere karşılık hastane yönetiminin bulduğu çareyi Genel Kurul’da Bakan’a anlattı. İddiaya göre, hastane yönetimi, hastalara ve sağlık personeline evlerinden katalitik soba ya da ufo getirilmesini söyledi. Konuyla ilgili fotoğrafların da elinde bulunduğunu aktaran Milletvekili Öz’ün ısrarlı soruları karşısında Bakan Müezzinoğlu, sadece hastanelerdeki personel sayısını paylaştı.

Sakine Öz, ayrıca, Kula ve Alaşehir Devlet Hastanelerindeki personel azlığı, nöbet sıkıntıları, hastanelerin bir tür “sevk merkezi” gibi çalıştırıldığına dair iddiaları Bakan’a yöneltti, atamaların zamanını sordu.

“Hastalar Evden Getirdiği Ufoyla Isındı”

Milletvekili Öz, Kula ve Alaşehir’deki hastanelerde personel azlığının yorucu ek mesailere, aile içi huzursuzluklara yol açtığını, Alaşehir’deki hastanede süren ısınma sorununa karşı hastane yönetiminin evlerden katalitik soba ve ufo getirilmesi çağrısında bulunduğunu iddia etti ve elinde konuyla ilgili fotoğraflar bulunduğunu belirtti.

Bakan Müezzinoğlu ise, Sakine Öz’ün sorduğu sorulara ve iddialarına yanıt vermek yerine, Meclis tutanaklarına geçen şu açıklamada bulundu:

Kula Devlet Hastanesinde 11 uzman, Alaşehir Devlet Hastanesinde 28 uzman çalışıyor ve temmuz ayında açılan bir hastanemiz. Tabii, yirmi dört saatini düşündüğümüzde, bunları yirmi dört saat uzmanla çevirebilmemizin de mümkün olmadığı tabii ki sizlerin takdirinde.”

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Bakan’dan alamadığı yanıtların sağlık sisteminin yaşadığı sorunların kanıtı olduğunu şu sözleriyle savundu:

“Biz Ne Soruyoruz, Bakan Ne Okuyor!”

“Dün akşam, TBMM Genel Kurulu'nda bulunan Sağlık Bakanı'na Kula Devlet Hastanesi ve Alaşehir Devlet Hastanesi'ndeki sağlık personelinin sorunlarını, eksik kadroları, hastanelerdeki yetersizlikleri sordum. ‘Kula'ya ve Alaşehir'e doktor lazım, sağlık peroneli lazım, atamalar ne zaman yapılacak dedim’, yanıt bulamadı. Elindeki kağıttan, sadece mevcut personel sayısını okuyabildi. Sorunların çözümüne dair ağzından tek sözcük çıkmadı...

“Uzay Çağında Evinden Ufo Getiren Hasta ve Doktor Var”

“Bakan Müezzinoğlu’na, Alaşehir'e kış gelmesine rağmen hastanede yanmayan kaloriferi anlattım, yeni hastane binasına hastaların ve personelin evinden katalitik soba ve ufo getirdiğini söyledim, ne diyeceğini bilemedi.

Hastanenin yeni binaya taşınma işini firmalara değil, kendi sağlık personeline yaptırdığı söylenen hastane yönetimi hakkında inceleme başlatacak mısınız, diye sordum, sustu!

Sağlık personeline sürekli nöbet yazıldığını, çalışanların ek mesailer yüzünden evlerinde huzur kalmadığını aktardım, çözüm beklendiğini söyledim. Yine sadece rakamlarla konuyu geçiştirdi”

“AKP Sağlıktan İstifa Etti”

“Sağlıktan sorumlu insanlar, sorduğunuz soruya, aktardığınız taleplere karşı sus pus oluyorsa, ilgisi tükeniyorsa, sadece matematik hesabı yaparcasına kuru kuruya doktor sayısını anlatıyorsa, AKP sağlıkta istifasını çoktan vermiştir.

AKP'li yılların sağlık politikası uygulamada budur

Bakanlar değişse de sorunlar katlanır durur. Süslü sözlerin arkasında tek bir AKP gerçeği vardır: Paran kadar sağlık, Paran kadar yaşama hakkın var!”