BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  GÜNCEL

Hastanede korkutan yangın! SON DAKİKA

Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan özel bir hastanede belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Abone ol

DİYARBAKIR-Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan özel bir hastanenin çatı katında bugün saat 13.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın saat 14.10 sıralarında kontrol altına alındı.

Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde olduğu Diyarbakır'da bunaltıcı sıcakların hakim olduğu bugün çıkan hastanenin çatısında çıkan yangına, Diyarbakır İtfaiyesi tüm araçlarıyla müdahale etti. Zaman zaman su sıkıntısı çeken itfaiye araçlarına da karayolları tankerleri su taşıyarak destek verdi. 12 katlı hastanede çıkan ve bir saati aşkın devam eden söndürme çalışmalarından sonra uzun süre soğutma çalışmaları yapıldı.

26 HASTA TEDBİR AMAÇLI NAKLEDİLDİ

Yeni doğan bebek servisi ve doğum yapan kadınlar, ameliyat sonrası yoğun bakıma kaldırılan hastalar ile acil serviste yataklı tedavi gören hastalar ile bunlara refakat eden vatandaşlar arasında panik yaşandı. Pazar günü olması nedeniyle personelin çoğunun izinli olduğu hastanede, hastanesi idaresi acil durum değerlendirmesi yaparak, durumu ağır ve kritik olan hastaları belirledi. Belirlenen yaklaşık 26 hasta ambulanslarla Diyarbakır'daki hastanelere nakledildi. Ancak yeni doğan ünitesindeki doğumu yaklaşan hamile kadınlar ile yeni doğum yapmış anne ve pramatüre bebeklerin kaldığı yerin güvenli olması nedeniyle nakledilmedikleri öğrenildi.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN


fft81_mf2285532.jpeg
Uzman Dr. Ahmet Uzan, yangının neden çıktığını henüz bilmediklerini belirterek, hastanede yatak tedavisi gören 26 hastanın tedbir amacıyla diğer hastanelere sevkedildiğini söyledi.

Güvenlik güçlerinin hastane çevresinde sıkı güvenlik önlemleri aldığı görülürken, çevredeki vatandaşlar da balkonlara çıkarak yangını baştan sona kadar izledi. Soğutma çalışmalarının ardından yapılacak inclemeden sonra yangının neden çıktığı tespit edilecek.