BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hastane yangınında ölen hasta meclis gündeminde!

CHP'li Levent Gök, Ankara Ulus Devlet Hastanesi'nde çıkan yangın sonucunu yaşamını yitiren hastayı sordu.

Abone ol

CHP Ankara milletvekili Levent Gök'ün Sağlık Bakanı Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

Ankara’da Ulus Devlet Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde yatan hasta olarak tedavi görmekte olan 87 yaşındaki Emine ARI önceki gece gece çıkan yangın sonucunda yaşamını feci şekilde yitirmiştir.
Bu vahim olay, hastanelerin, yaşamını sağlıkla sürdürebilmek umuduyla sığınan hastaların can güvenliklerinin korunamadığı güvensiz yapılar haline geldiğini gözler önüne seren yeni bir örnektir.

Bu bağlamda;

1-Yangının çıkış nedeni araştırılmış, ortaya çıkarılmış mıdır?
2-Tadilat çalışmaları sürerken gerekli iş ve can güvenliği önlemleri neden alınmamıştır?
3- Kapı ve pencerelerin açık olduğu, tadilat çalışmalarının emniyetsizce sürdürüldüğü gürültülü ortamda Yoğun Bakım Ünitesinde solunum cihazına bağlı yaşlı hasta Emine ARI niçin başka bir hastaneye sevk edilmemiştir?
4-Hastanın yatmakta olduğu yatağın, hastaya bağlı solunum cihazının yandığı ve hastanın başı ile yüzündeki yanıklar nedeniyle ölümün gerçekleştiği iddiası doğru mudur?
5-Adli Tıp Kurumuna sevk edilen Emine Arı’nın cenazesi ile ilgili otopsi raporunun sonucu nedir? Rapor sonucunu açıklayacak mısınız?
6-Emine Arı’nın yanan yatağının başka bir odaya kilitlenerek basın mensuplarından saklanmasındaki amaç nedir?
7-Bu son vahim olay nedeniyle gerekli önlemleri almayan görevliler ve ihmali bulunan tüm görevliler hakkında idari soruşturma başlatacak mısınız?