BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  SAĞLIK

Hastalıklardan korunmak için bu baharatları tüketin!

Hastalıklardan korumak, bağışıklık sistemini güçlendirmek veya sadece bedeninize enerji vermek için, baharatlardan faydalanabilirsiniz. Adaçayı, kekik, nane, zencefil, zerdeçal, kırmızı biber, tarçın gibi baharatların bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir.

Abone ol

Diyetisyen Neslihan Aktepe, hem hastalıklardan korunmak hem de sağlıklı beslenip bedenin küçülmesi için sonbahar ve kış aylarında tüketilmesi gereken baharatları cevapla.tv'ye anlattı. 

Baharatların, antioksidan gücünden tutun da iltihap önlemeye kadar birçok faydası var. Peki hangi baharat bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor? 

Antioksidan gücü: Beta-karoten, selenyum, A, C ve E vitamini içeren antioksidanlar vücudumuzu kalp hastalıklarından kansere birçok hastalığa karşı koruyor.

İltihap önleyici özelliği: Baharatlar ve otların en büyük özelliği sivilce azaltmadaki etkinlikleridir. İltihaplar kalp rahatsızlıkları, alerji, hatta Alzheimer gibi hastalıkların habercisi olabilir.

Zayıflatıcı etkisi: Baharatlar metabolizmayı hızlandırır, tokluk hissi yaratır, kilomuzu kontrol altına tutmamıza yardımcı olur.

Zerdeçal, zencefil, safran, meyan kökü, kafur, hardal, demir hindi, biberiye, çörek otu, kimyon, karabiber, kırmızı biber, kişniş, tarçın, karanfil ve kakuleyi size örnek olarak verebilirim.