BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,80
ALTIN 2.481,09
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Hasip Kaplan'dan hükümete sert yanıt!

"Çözüm sürecinde tren rayına oturdu" açıklamaları yapıldıktan 10 gün sonra yeniden polemikler başladı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Meclis gündeminde bulunan güvenlik reformunu eleştiren Demirtaş’ın “Güvenlik paketini sokakta engelleriz” şeklindeki sözlerine sert tepki gösteren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bundan sonra şehirleri kan gölüne çevireceklerini söylüyorlarsa, sokaklara çağrıda bulunuyorsa, dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur” dedi.

Çözüm sürecinde yüksek gerilime neden olan açıklamalar, Demirtaş’ın Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen Bugün Gazetesi’ne verdiği röportajın ardından geldi. İki taraf arasında devam eden polemiğe İmralı heyetindeki isimlerden HDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder de katıldı. Önder: "Eğer Kobani olayları nedeni ile biz, HDP'yi suçluyorsa başbakan ve başbakan koltuğunda oturduğu için bizim hakkımızda suç duyurunda bulunmalı. Eğer bunu yapmıyorlarsa bizi suçlamıyorlardır"

HDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, yaşanan bu polemiği internethaber'den Nesrin Yılmaz'a değerlendirdi. Kaplan, hükümetin 6-7 Ekim olaylarındaki failleri neden ortaya çıkarmadığını sordu. Hükümetin "kaz"ı koz anladığını söyleyen Kaplan, HDP'nin mecliste bulunan siyasi bir parti olarak gösteri ve miting yapma hakkının bulunduğunu ifade etti.

Hasip Kaplan şunları söyledi:

KAZI KOZ ANLIYORLAR

Güvenlik paketinin ne kadar antidemokratik olduğuna dikkat çekilmek istenmiştir. HDP'nin mecliste grubu olan bir siyasi parti olarak, bu antidemokratik yasalara karşı toplantı, gösteri, yürüyüş hakları vardır ve kamuoyunu oluşturmak için mitingler düzenleyebilir, bunun bu şekilde anlaşılması gerekir. Başbakan'ın ve bakanların açıklamaları maksadı aşan nitelikte hedef göstericidir, çözüm sürecinin ruhuna uygun bir dil değildir, "kaz"ı koz anlayan bir anlayıştır.

HÜKÜMET SOKAĞI BİLEREK Mİ KANA BULADI? 

Aslında hükümet, 6-7 Ekim olaylarının vehametinin farkında. 36 yurttaşımızı, polis, asker, korucular, ırkçı milisler, çeteler öldürdü. Şimdi bunların bir tek faili bulunabildi mi? Önce çıkıp kendi emri altında bu cinayetleri işleyenleri tek tek ortaya çıkarması lazım. 36 kişiden bahsediyorum ve buradan hükümete sesleniyorum; siz bilerek mi sokağı kana buladınız, bilginiz dahilinde mi oldu, değilse neden bu failleri bulmuyorsunuz?

SİZ Mİ TETİKLEDİNİZ? 

İzmir'de başından vurulan yurttaş, Antep'te başından vurulan yurttaş, Kurtalan'da AKP'li Belediye Başkanı ve korucu akrabalarının vurduğu insanlar, Dargeçit'te, Varto'da, Esenyurt'ta vurulan insanalr, bunların hepsinin görüntüleri basına yansımadı mı, yansıdı, peki neden gereğini yapmıyorsun, niye özellikle bunları koruyorsunuz, siz mi tetiklediniz, bunlardan medet mi umuyorsunuz, biz de bunları soruyoruz.

Demirtaş’ın Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen Bugün Gazetesi’ne röportaj vermesi sebebiyle, Başbakan Davutoğlu tarafından paralelle işbirliği iması yapılmasına yorum yapan Kaplan şunları söyledi:

PARALEL PARANOYASI

Bunlar paralel paranoyasına yakalanmışlar, şu anki ruh halleri iyi değil.