BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.438,24
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Hasip Kaplan'dan Erdoğan'a zehir zemberek sözler!

Adana ve Mersin'de HDP binalarının eşzamanlı bombalanmasının yankıları devam ediyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Konuyla ilgili internethaber'e konuşan Hasip Kaplan, "Silah sizin işiniz. Bomba sizin işiniz. Şiddet sizin işiniz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi. Kaplan, çıkan güvenlik paketiyle muhalefetin nefesinin bile dinlendiğini, toplantı saatlerinin bilindiğini söyleyerek, olayın ne kadar büyük bir tezgah olduğunun görüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatının kumarını oynadığını söyleyen Kaplan, "bu kumar onun siyasi hayatının, kendisinin ve partisinin sonu olur" dedi.

Hasip Kaplan'ın internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a yaptığı açıklamalar şöyle:

CUMHURBAŞKANI BAŞINDAN BERİ TAHRİK EDİYOR


Seçimlerin başından beri Cumhurbaşkanı meydanlarda tahrik ediyor, tehdit ediyor ve sadece HDP'ye saldırıyor. Cumhurbaşkanı olmasının gereği olarak bir kere tarafsız olması gereken bir konumdayken, husumetli taraflar yaratıyor. Kendisi seçim meydanlarına çıkıyor ve devletin hazinesinden para harcıyor, uçağına biniyor, gidip valilerle, kaymakamlarla, devletin memurlarıyla miting yapıyor. Bu siyasi eşitsizlik ve adaletsizliğin ötesinde siyasi etiğe de sığmaz.

KORKU YÜREKLERİNE İŞLEMİŞ 

Tabii ki HDP barajı aştığı zaman AK Parti saltanatının sonu demek, bu korku yüreklerine işlemiş. Çünkü Doğu'da, Güneydoğu'da birçok yerde karşılarında sadece HDP var, onları zorlayan tek parti HDP'dir. Şimdi, baldıran zehri içen bir Cumhurbaşkanı neden çözüm sürecini rafa kaldırdı, neden masa yok, neden Dolmabahçe yanlıştı, müzakere heyeti neden yok. Bilinen ve Meclis'ten de kanunu çıkan, resmi gazetelerde adları çıkan komisyonlar onun Başbakanlığı dönemindeydi. Bunu da yalanlıyor, milletin aklıyla dalga geçiyor. Bu milletin iradesine saygısızlıktır.

ARTIK CUMHURBAŞKANLIĞI DÜŞMÜŞTÜR 

Hazine yardımı almayan partimiz halkın gönüllü katkılarıyla ayakta durup yüzde 10 barajını aşmaya, 5 milyonun üzerinde oy almaya çalışıyor. 5 milyon seçmenle kavgalı olan bir Cumhurbaşkanı ülkenin, milletin birliğini temsil etmekten düşmüştür. Artık temsil etmiyor, bundan böyle sarayda yapılacak bütün resepsiyonlar anlamını yitirmiştir. Çünkü, muhalefet partilerini düşman ilan ediyor, hain diyor, terörist diyor.

TOPLANTI SAATİ BİLİNİYORDU, TEZGAH BÜYÜK

Her şey senin elinde, yargı senin elinde, Güvenlik paketi çıkardın, muhaleftin nefesini dinliyorsun. Toplantı saatlerini bile gizli dinlemelerle biliyorsun ona göre bombalama eylemine girilmesi bu tezgahın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bırakın Cumhurbaşkanı olmayı bir insan olarak zerre kadar kaygı duysaydı çıkar bu bombalama olaylarını kınar ve failleri ortaya çıkaracağını söylerdi. Bunu yapmak yerine aksine üstüne üstüne daha çok saldırıyor. Cumhurbaşkanı saldırsın, Başbakan saldırsın, bunun sonucunda da emrindeki silahlı güçleri ne yapar. 80'in üzerinde seçim bürosu, ilçe bürosu saldırıya uğradı, genel merkezimiz dahil olmak üzere. İşte bu kışkırtmaların sonucu bu saldırılar oluyor.

HAYATININ KUMARINI OYNUYOR, BU ONUN SONU OLUR 

Bu toplumsal barışı bozuyor, toplumsal barışı bozan bir iktidar gerçekten bir korku ve panik içindedir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın görevi meydanlara çıkıp HDP'ye ve onun başkanlarına laf yetiştirmek midir. Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi. Dünyanın neresinde böyle bir şey var, şu an Cumhurbaşkanı şu an Anayasayı ihlal ediyor. anayasayı ihlal suçu hıyanet-i vataniyedir. Şu an vatana ihanet ediyor, vatanı gruplara bölüyor. Bundan daha kötü bir bölücülük, daha kötü bir görevi kötüye kullanma olamaz. Bunun bir tek çözümü var, 7 Haziran'da bundan kurtulmak. 94 yılında sadece bir alyansı vardı, şimdi kendisinden çocuklarına dünyanın en zengin cumhurbaşkanı. Nereden edindin bunları, bunların hepsi soruşturulacak. Cumhurbaşkanı hayatının kumarını oynuyor, bu, hayatının, siyasetinin ve kurduğu partinin sonu olur.