BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  GÜNCEL

Hasip Kaplan bir ilke imza atacak!

TBMM Genel Kurulu'nda, "İç Güvenlik Paketi" tartışmaları devam ederken Hasip Kaplan "angarya uyguladığınız için AİHM'de Meclis aleyhine dava açan ilk milletvekili olacağım" dedi.

Abone ol

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Genel Kurulu'nun uzun çalışma saatlerinden şikayet ederek, "17 Şubat'tan bu yana angarya uyguladığınız için AİHM'de Meclis aleyhine dava açan ilk milletvekili olacağım" dedi.

Genel Kurul'da, "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşmelerine devam ediliyor.

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, tasarının 29. maddesine ilişkin önerge üzerinde yaptığı konuşmada, anayasaya aykırı olduğunu ileri sürdüğü "İç Güvenlik Paketi"nin yasalaşmasına karşı şanlı mücadele verenleri selamladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tasarının görüşmeleri sırasında Meclis'te yaşananlara ilişkin, "Şu Meclis'in haline bakın. Neler oluyor Meclis'te?" dediğini ifade eden Öner, "Sayın Cumhurbaşkanı, siz ne istiyorsanız Meclis'te de onlar oluyor. Siz nasıl bir Meclis istiyorsanız, öyle bir Meclis'le de karşı karşıyasınız. Yalanları, yasakları, yoksullukları protesto etmeyi yasaklayan yasa tasarısı haklı bir direnişle karşılanıyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da tasarıyla ilgili kamuoyunu yanılttığını ileri süren Ören, "Piyon nedir? piyon satranç oyununda en zayıf ve en fazla olan taştır. Ey Başbakan, sen kaçak saraydaki Bakanlar Kurulu toplantısında Recep Tayyip Erdoğan tarafından mat edilen yan tarafa oturtulan piyonsun" diye konuştu.

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, Öner'in Başbakan Davutoğlu için "piyon" ifadesini kullandığını belirterek, bu yaklaşımı kınadı ve özür dilemesini beklediğini söyledi.  

"Keşke bu tasarı buraya gelmemiş, hukuk çiğnenmemiş olsaydı"

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut da Anadolu'nun her yerinden çocukların polis kolejlerine geldiğini ve polis olma hayalleri kurduğunu aktararak, "Askeri okullarda, polis kolejlerinde küçücük yaşta çocuklar üniforma giyerler. O üniforma onların ciğerlerine işler, o mesleğe mensubiyet duyarlar. Bu çocukların istikballerini karartıyorsunuz" diye konuştu.

İktidarın tasarı için "molotofa ceza getiriyor", karşı çıkan muhalefet için de "molotofçuları savunuyorlar" söylemiyle kamuoyunu yanılttığını ileri süren Bulut, "Asıl siz molotofçusunuz. İnsanların hayallerine molotof atıyorsunuz" ifadesini kullandı.

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora önerge üzerinde yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da uluslararası güçler tepişirken, mazlum halkların ayaklar altında ezildiğini söyledi. BM'nin de yaşananlara sessiz kaldığını ileri süren Dora, bu kuruluşun varlığının sorgulanması gerektiğini savundu.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da tasarının yasalaşmasıyla bireylerin hak ve özgürlüklerinin polisin ve mülki amirlerin eline bırakılacağını söyledi. Işık, "Keşke bu tasarı buraya gelmemiş, hukuk çiğnenmemiş olsaydı" ifadesini kullandı.

 HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da önerge üzerindeki konuşmasında, TBMM Genel Kurulu'nun uzun çalışma saatlerinden şikayet ederek, "17 Şubat'tan bu yana angarya uyguladığınız için AİHM'de Meclis aleyhine dava açan ilk milletvekili olacağım" dedi.