BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  GÜNCEL

Haşim Kılıç'tan flaş açıklama: O dönem kapandı!

AYM Başkanı Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kadir Özkaya'nın yemin törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da katıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Kadir Özkaya'nın yemin törenine katıldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı. Törende konuşan Kılıç, "Türkiye’de artık kurumlara ülkeyi kurtarma çağrıları yapılan dönem kapanmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kadir Özkaya'nın Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen ant içme törenine katıldı.

HAŞİM KILIÇ ERDOĞAN'I BÖYLE KARŞILADI

Anayasa Mahkemesi üyeliğini seçilen Kadir Özkaya'nın yemin törenine katılan Erdoğan ve Davutoğlu, Haşim Kılıç tarafından kapıda karşılandı.

 HAŞİM KILIÇ KARŞILADI

Törene katılmak için Yüce Divan Salonu'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı AYM Başkanı Haşim Kılıç kapıda karşıladı. Kılıç Erdoğan'a salona kadar eşlik etti. Kılıç ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu karşılamak üzere kapıya döndü.


Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kadir Özkaya'nın yemin törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da katıldı. AYM Başkanı Haşim Kılıç burada bir konuşma yaptı.

İşte Kılıç’ın konuşmasından satır başları:

AYM bireysel başvuruda vermiş olduğu kararlarıyla bir yandan vatandaşın özgürlük alanını genişletirken diğer yandan da hakların teminatı olma konusunda güçlü bir çaba sarf etmektedir.
İş yükü sorunun asıl kaynağı uzun yargılama ve uzun tutukluluk gibi kronik yapısal sorunların henüz çözülememiş olmasıdır.

Mahkememize yapılan başvuruların çoğu adil yargılama hakkı, uzun tutukluluk ve mülkiyet sorunlarıyla ilgili başvurulardır. Davalar makul sürede bitirilememektedir.

"SORUNLARDAN KORKMAK ANLAMSIZDIR"

Bireysel başvuru konusunda artan iş yükü için yargıdaki yapısal sorunların çözülmesi gerektiğini bir kez daha belirtmek isterim. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde yürüdüğümüz sürece sorunlardan korkmak anlamsızdır.

Her şeye rağmen geleceğe umutla bakıyoruz. Türkiye'de artık kurumlara ülkeyi kurtarma çağrıları yapılan dönem kapanmıştır.