BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  SEÇİM

Haşim Kılıç Köşk adaylığı için ne dedi?

Ankara'da AK Parti'ye yakın kulislerde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacağı tartışılıyor.

Abone ol

Önce Twitter ardından Tam Gün Yasası ve HSYK...

Birbiri ardına aldığı kararlarla Başbakan Erdoğan'ın açık hedefi haline gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç bu yaşananlar hakkında ne düşünüyor? Adı Cumhurbaşkanlığı için anılan Haşim Kılıç Köşk'e aday olacak mı?

İlk kez 7 Nisan'da Twitter yasağının kaldırılması ardından konuşan Kılıç, “Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili herhangi bir düşüncem, kararım yok. Bunlar benim dışımda konuşulan şeyler” dedi.

Erdoğan’ın “Cüppenizi çıkarıp siyasete gelin” şeklinde kendisini hedef alan konuşması üzerine ise Milliyet gazetesine 13 Nisan’da verdiği demeçte  “Ben evden mahkemeye, mahkemeden eve diyebileceğim bir tarzda çalışıyorum. İşimiz zaten çok yoğun. Bu konuda yapılan konuşmalar, analizler tümüyle benim dışımdaki değerlendirmelerdir” ifadelerini kullandı.

Tüm bu süreçte Haşim Kılıç'ın gerçekte ne düşündüğünü Cumhuriyet si yazarı bugünkü köşesinden yazdı.

Kılıç ile konuşma imkanı bulamadığının altını çizen Çakırözer, kulislerten taze bilgiler aktardı. İşte Çakırözer'in aktardığı o bilgiler:

"... Edindiğimiz izlenim, Kılıç’ın kesinlikle cumhurbaşkanı adaylığını düşünmediği şeklinde. Yakın çevresine şu değerlendirmeleri yaptığını işittik:

“Ben bu söylenenlere gülüp geçiyorum. Benim kalbimden geçenleri Allah biliyor. Dışarıdan bu konuda yorum ve değerlendirme yapanlar, benim gönlümde hiç olmayan şeyleri bana yüklemeye çalışıyorlar. Ben de bunlara gülüp geçiyorum.”

GÜL'E YAKINLIĞI GÜNDEMDE

Yakından tanıyanlar Kılıç’ın, Köşk yarışında, tanışıklıkları oldukça eskiye dayanan ve dünya görüşleri örtüşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e daha yakın durduğu düşüncesinde. Kendisi ne kadar bu söylentilerden uzak kalmak istese de, Kılıç ismi Erdoğan-Gül pazarlıklarında da masada yer alabilir. Erdoğan’ın adaylığını kesinleştirmesi halinde, Gül cephesinin, “Haşim Kılıç aday olursa zorda kalırsınız” söylemi ile Başbakanlık talebinde bulunabileceği de ileri sürülüyor.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ NE ZAMAN?

 CUMHURBAŞKANINI KİM SEÇECEK? CUMHURBAŞKANI SEÇİM KANUNU

CUMHURBAŞKANI SEÇİLMEK İÇİN KAÇ OY GEREKLİ? SALT ÇOĞUNLUK NEDİR?