BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Hasan Gerçeker'den ateşkes ilanı

Hükümet, pakete destek için muhalefetin kapısını çalmaya hazırlanırken, yargıdan da açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Abone ol

Türkiye'nin gündemi, AK Parti'nin son şeklini verdiği anayasa değişiklik paketine kilitlendi.

Konuya ilişkin görüşlerini daha önce açıkladıklarını belirten Gerçeker, "Bundan sonrası siyasetçilerin bileceği iş. Biz görüşümüzü söylüyoruz." dedi.

Yargıtay binasına girişte gazetecilerin sorularını cevaplayan Gerçeker, değişikliğin Meclis'ten geçmesi halinde karara uymak zorunda olduklarının altını çizdi.

SİYASETÇİLERİN BİLECEĞİ İŞ

Bir gazetecinin "Ortak mutabakat için yapılan görüşmelere rağmen geri adım atılmadığı görülüyor.'' sorusu üzerine Gerçeker, "Bundan sonrası siyasetçilerin bileceği iş. Biz görüşümüzü, düşüncelerimizi söylüyoruz. Anayasamızda kuvvetler ayrılığı ilkesi, yargı bağımsızlığı benimsenmiş. Yapılacak düzenlemelerin bu ilkelere aykırı olmaması lazım.'' diye konuştu.

Yargıtay Başkanı Gerçeker, tasarının kendilerine gelmediğini ifade ederken, "Belki bize de gönderirler veya netleştikten sonra ayrıca bir değerlendirme yaparız.'' açıklamasında bulundu. Hasan Gerçeker, değerlendirme yapmak için Başkanlar Kurulu'nu toplayıp toplamayacağı sorusuna, "Tabii bizim yetkili kurullarımız var. Orada arkadaşlarla görüşürüz. Benim söylediklerim hep kurumsal görüşlerimiz. Arkadaşlarla değerlendiriyoruz.'' karşılığını verdi.

UYMAK ZORUNDASINIZ

"Paketin bu şekilde çıkması durumunda tepkiniz ne olur?'' sorusu üzerine de Gerçeker, şunları söyledi: "Tepki olacak bir şey yok. Sonuçta yasamanın kendi iradesidir. Yasalaştıktan sonra ona karşı tepki göstermek diye bir şey olmaz. Eleştirirsiniz ama mutlaka uymak zorundasınız, ne gerekiyorsa onu yapmak zorundasınız.''