BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.424,27
HABER /  GÜNCEL

Hasan Ferit'in cenazesi Gülsuyu'nda

Maltepe Gülsuyu'nda uyuşturucu çetelerine karşı yürüyüşte yaşamını yitiren Hasan Ferit Gedik'in cenazesi bugün defnediliyor.

Abone ol

İSTANBUL Maltepe'deki Gülsuyu semtinde uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin defnedilmesi konusunda yaşanan kriz 3. günde çözüldü. Gedik’in cenazesi Gülsuyu'na getirildi.

Maltepe ilçesine bağlı Gülsuyu’da uyuşturucu çetelerine karşı düzenlenen yürüyüşte açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik’in cenazesinin defnedilmesi konusunda yaşanan kriz, üç günde çözüldü. Sarıyer ilçesine bağlı Küçükarmutlu semtinde bekletilen Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Gülsuyu’na götürülmesine İstanbul Valiliği’nden izin çıktı.

Cemevi önünde bekleyen kalabalık grup, valiliğin izin kararının ardından yapılması planlanan yürüyüşü iptal etti.

Gedik'in cenazesini, vurulduğu yere götürmek isteyen gruptakiler, Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Heykel Meydanı'na astıkları pankartları topladı.

DEDESİ: TORUNUM GİBİ BİNLERCE YİĞİT GELMELİ

Hasan Ferit Gedik’in dedesi Mustafa Meray, “Torunum yozlaşmaya, uyuşturucuya ve fuhuşa karşı bir yiğitti. Bunun gibi, binlerce yiğit gelmesini isterim” dedi.

Valiliğe giderek görüşmeler yaptığını ifade eden Meray, şunları söyledi:

“Torunum burada doğdu, orada şehit oldu. Buradan oraya götürmek zorundayım. O benim insani ve dedelik görevim. Tüm komşularımız insanlarımız bunu istediler. Bugüne kadar bize iyi bakmayan polis, müsaade etti. Bazı bürokratların da devreye girmesinden dolayı müsaade edildi.”

'BURUK BİR ZAFER'    

a.20131003092928.jpg

 Halk Cephesi üyesi Barış Önal ise cenaze için alınan güvenlik önlemlerine tepki göstererek, “Güvenlik önlemleri Ferit katledilmeden önce alınmalıydı, şimdi değil. Bunun adı cezalandırmadır” dedi.

Önal, “Bu, öfkeli ve buruk bir zafer. Sevinçli ve mutlu değiliz. Katillerin cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Gruptakiler cezaevinde bulunan Hasan Ferit Gedik’in de cenaze törenine katılabilmesi için kampanya başlattı.

Kalabalık grup, Hasan Ferit Gedik’in naaşını vurulduğu yere götürmek üzere yola çıktı.

Hasan Ferit Gedik için önceki gün Sarıyer Armutlu'daki cemevinde tören düzenlenmişti.

Cenaze, buradaki anma töreninin ardından Gazi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

BABAYA İZİN

Hasan Ferit Gedik’in cenazesi için Bolu Cezaevi’nden izin alan babası İbrahim Gedik, cenazenin ilk gün defnedilememesi üzerine cezaevine geri dönmüştü. Cenazeye izin krizinin aşılmasının ardından, Hasan Ferit Gedik’in babasına da cenaze izni çıktı. Baba İbrahim Gedik jandarmanın kontrolünde İstanbul’a yola çıktı.

22 KİŞİ ADLİYEDE

Öte yandan, Hasan Ferit Gedik'in öldürülmesinin ardından başlatılan operasyonda gözaltına alınan 22 kişi ise İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

AYGÜN: ONU TANIMIŞ OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner ve Musa Sarı Sarıyer’in Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ne geldi.

Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Maltepe'ye götürülmesi için eylem yapan gruba destek veren milletvekilleri basın açıklaması yaptı.

Hüseyin Aygün, 21 yaşındaki genç için "Son yıllarda bu kadar ender ilerici ve insani karaktere sahip genç çok az gördüm. Cumartesi günü yaptığımız sempozyumda, Türkiye'deki 'Gezi Süreci'ni değerlendirdik. Bu pırıl pırıl genç bizi karşıladı. Ev sahipliği yaptı o sempozyumda. Onu tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum. Öyle bir insan öyle bir genç toprağa düşmüş olsa bile çok gurur duydum ondan. Onun o genç yaşından ve mücadelesinden öğrendim öğrenmeye devam edeceğim. Aynı zamanda çok üzüldüm" ifadelerini kullandı.