BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  GÜNCEL

Hasan Ferit Gedik davasında kritik karar!

Davanın 14. duruşmasında, daha önce tahliye edilen 6 sanığın ardından, sanıklar Göksel Kesici, Murat Kesgin, Engin Seba ve Ercan Çiftçi tahliye edildi.

Abone ol

Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralandığı olaylara ilişkin davanın 14. duruşmasında, daha önce tahliye edilen 6 sanığın ardından, sanıklar Göksel Kesici, Murat Kesgin, Engin Seba ve Ercan Çiftçi tahliye edildi. Duruşmada müşteki olarak ifade veren anne Nuray Gedik, “Benim oğlum, kendisi gibi gençler temiz kalsın diye uyuşturucuya karşı yürüyüşe katıldı ve bu şekilde katledildi” dedi.

Anadolu Adalet Sarayı 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesi, polis ekipleri, önceki duruşmalarda olduğu gibi adliye bahçesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, TOMA’lar ve çevik kuvvet polisleri de hazır bekletildi. Adliye binasının açık otopark kısmı tamamen kapatılırken, adliyeye gelen vatandaşlar da C Blok tarafına yönlendirildi. Mahkeme salonunun bulunduğu -3. kata çıkışlar kapatılırken, bariyerler konuldu. Polis, duruşmayı izlemek üzere gelen grubun ise içeri girmesine izin vermedi.

İki celse önce savcının mütalaasının ardından 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin de oybirliği ile davanın kapalı olarak devam ettirilmesine karar vermesinin ardından, bu celse de duruşmaya, 3’ü başka suçlardan tutuklu 19 sanık ile taraf avukatları ve müştekiler dışında kimse alınmadı. Duruşma salonunda bulunan Hasan Ferit Gedik’in dedesi Mustafa Meray, fenalaşınca duruşma salonundan çıktı. Bir süre adliye koridorunda oturan Meray, daha sonra adliyenin dışına çıktı.

“TAHLİYE OLURLARSA, YİNE HASAN FERİT ÖLDÜRECEKLER”

Önceki duruşmalarda sanıkların savunmalarının alınmasının ardından, bu duruşmada da müşteki ifadeleri alındı. Duruşmada müşteki olarak ifade veren anne Nuray Gedik, “olay günü oğlum Hasan Ferit Gedik, öğlen bir arkadaşını doğum günü için Gülsuyu’na gideceğini söyleyerek evden çıktı. Akşam saat 20.30 sıralarında ‘annecim beni merak etme telefonumun şarjı bitti kapanabilir’ diye mesaj attı. Saat 21.00 sıralarında da babamın telefonundan beni aradılar ve acil gelmemi söylediler. Oğlumun yaralı olduğunu söyleyince apar topar hastaneye gittik. Durumunun kötü olduğunu söylediler. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. İğnelerle ayakta kaldım. Benim oğlum uyuşturucuya karşı yürüyüşe katılıyor. Kendisi gibi gençler temiz kalsın diye ve bu şekilde katlediliyor. Yani sanıkları tanımayız ve önceden de husumetimiz yoktur. Özellikle oğlumu vuran Şahin Eren ve çete liderleri Zafer Turhan ve Mesut Turhan’ın özellikle cezalandırılmalarını istiyorum. Adalet istiyorum. Eğer siz bunları tahliye ederseniz, çıktıklarında yine Hasan Ferit öldürecekler” dedi.

Duruşmada tüm sanıklar tahliyelerini isterken, Mahkeme Heyeti, sanıklar Göksel Kesici, Murat Kesgin, Engin Seba ve Ercan Çiftçi’nin tahliyelerine karar verirken, duruşmayı erteledi.