BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  MEDYA

Hasan Cemal'den bomba Erdoğan ifşaatı

Hasan Cemal, Milliyet'ten gönderilmesinin sebebinin Başbakan Erdoğan olduğunu iddia etti. Cemal'e göre Erdoğan patronunu aradı.

Abone ol

T24 Yazarı Hasan Cemal, Milliyet Gazetesi’nden ayrılmasındaki esas nedenin Başbakan Erdoğan olduğunu açıkladı.

Habertürk televizyonuna konuk olan Hasan Cemal , son günlerde tartışılan medyaya baskı konusu ile ilgili sorulara cevap verdi.

Milliyet’ten ayrılma sürecini anlatan Cemal, Erdoğan’ın, Milliyet’in patronu ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra gazete ile yollarının ayrıldığını söyledi.

HİÇ KUŞKUM YOK ERDOĞAN ARADI

Cemal iddiasını şu şekilde dile getirdi;

HANGİSİ DOĞRU HASAN CEMAL? 1 YIL ÖNCE BAKIN NE DEMİŞTİ;

Hasan Cemal, Milliyet'ten kovulduktan sonra Cine-5'te ilk kez bu konuda konuşmuştu. O gün yaptığı açıklama bugünkünün tam tersi. Kovulmasına Erdoğan'ın sebep olmadığını söylemişti. (İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN)

-“Şu konuda en ufak bir kuşku yok Milliyet'le benim ilişkimin kesilmesinde esas neden Başbakan Erdoğan'dır. Başbakan Erdoğan'ın bizim o dönemde benim için batsın bu gazeteciliğin diye yaptığı bir çıkış ve gazetenin patronuna yaptığı bir telefon görüşmesidir".

HARAM OLSUN DEMİYORUM AMA...

Bugün yapılanlara karşı çıkma sebebinin kendisinin demokratik değerlerine, hukuk anlayışına ters düşmesi olarak ifade eden Hasan Cemal, bir dönem AK Parti'ye verdiği desteği hatırlatıp şunları söyledi;

-“Haram olsun! demiyorum, o zamanki desteğim bugünde geçerlidir. Bugün de arkasındayım. Doğru olan şeyleri kendi demokratik değerlerime uygun düştüğü için somut adımları destekledim. Ama bugün de demokratik değerlerimi hukuk anlayışıma, özgürlük anlayışıma tamamen ters adımlarına şiddetle karşı çıkıyorum, karşı çıkmaya devam edeceğim. Şu anda herhangi bir desteğim yok, sadece eleştirim var. Ve bu eleştirinin değişeceğini sanmıyorum.

NORMAL DEMOKRASİDE ERDOĞAN YARGILANIR

Tayyip Erdoğan kendisi git gide derinleşen bir demokrasi korkusunu yaşıyor. Demokrasiden korkuyor. Çünkü bu yapılanlar normal bir demokratik rejim kapıyı çaldığında onu yargı karşısına, yüce divan karşısına çıkıp yargılanmasına yol açacaktır
.”

ERDOĞAN, İNTERNETİN DİLİNİ KESMEYE ÇALIŞIYOR

“Başbakan Erdoğan demokrasi ve hukuk konusunda attığı adımlarla, demokrasi ve hukuku adeta katlediyor” diyen Cemal, Erdoğan için şunları söyledi;

-"Başbakan Erdoğan da derinleşen bir demokrasi korkusu var. Bu derinleşen demokrasi korkusunu da biz gazeteciler dâhil her alanda yaşıyoruz. Medyada, hukuk düzeyinde, demokratik haklar konusunda yaşıyoruz. Şimdi bu internete de geliyor. Başbakan Erdoğan bu demokrasi korkusuyla internetin de dilini kesmeye çalıyor. HSYK düzenlemesinden vazgeçer gibi yapmıştı. Şimdi tekrar geliyor. HSYK'nın o haliyle geçmesi demek yürütmenin yargıyı tamamen teslim alması demektir. Böyle bir düzende, yani yargı bağımsızlığını, demokratik hukuk devletini hiçe sayan, medyayı böylesine kontrol etmek isteyen, internetin dilini kesmek isteyen bir Başbakan'ın ben çözüm süreci konusunda çok fazla bir şeyler yapacağını sanmıyorum.”