BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Hasan Cemal bütün suçu Erdoğan'a attı

Başbakan Erdoğan'ın bir zamanlar Hasan Abi diye hitap ettiği Hasan Cemal, bugünkü yazısında Erdoğan'a çok ağır yüklendi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Ünlü gazeteci Hasan Cemal, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin içine sürüklendiği 'derin krizin' tek sorumlusu olduğunu öne sürdü.

Erdoğan ile artık Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarı yakalayamayacağını öne süren Hasan Cemal, Başbakan'ın üstünü çizdi.

KRİZİN TEK SORUMLUSU ERDOĞAN

İşte zehir zemberek Erdoğan yazısından bölümler;

"Gelecekte neyin, ne olacağını kestirmek o kadar güç ki… Ama bugün Türkiye’nin girmiş olduğu derin kriz ortamının tek bir sorumlusu var:
Başbakan Erdoğan.

Özellikle Gezi’den başlayarak adım adım Türkiye’yi istikrarsızlaştıran Başbakan Erdoğan’dır. 17 Aralık’la birlikte bu memleketi bir ‘devlet krizi’nin içine sokan Başbakan Erdoğan’dır. Çünkü Gezi’de de, 17 Aralık’ta da ‘demokratik hukuk devleti’ni hiçe sayan o olmuştur.

KİBİRLE GÜVENİLİRLİĞİNİ SIFIRLADI

“Devlet benim”, “Her şey benden sorulur”, “Bütün doğruları ben bilirim” diye özetlenebilecek bir iktidar kibri ve tek adamlık zihniyetiyle, bir yandan kendi elleriyle kendi güvenilirliğini her geçen gün sıfırlarken, istikrarsızlığı da derinleştirmiştir.

Başbakan Erdoğan ben bu satırları yazarken Sakarya Üniversitesi’nde konuşuyor. Ve kendi deyimiyle ‘iki sihirli kelime’nin altını çiziyor:
İstikrar ve güven.

Sanki istikrar ve güvene Gezi’den beri kendi elleriyle ölümcül darbeler indiren kendisi değil.

Bir cümlesini hayretle not ediyorum:
“Yolsuzlukla mücadeleyi kararlılıkla sürdüren iktidarımız...”

Akıl alır gibi değil.
Sanki yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin görevden alınmasının arkasında kendisi yok.
Sanki Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun Anayasa’ya aykırı ilan ettiği, Danıştay’ın hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldığı, yargı bağımsızlığını yerle bir eden Adli Kolluk Yönetmeliği değişikliğinin arkasında kendisi yok.

Sanki Bilal Erdoğan’ın da adının geçtiği ikinci dalga dosyasının ilgili savcının elinden alınmasının arkasında kendisi yok.

HALA KONUŞABİLİYOR

Gerçekten akıl alır gibi değil. Bütün bu yaşananlara rağmen hala bir üniversite çatısı altında, “Yolsuzlukla mücadeleyi kararlılıkla sürdüren iktidarımız...” diye konuşabiliyor.

Ve inandırıcı olabileceğini sanıyor.
(...)

Söylemek istediğim şu:

Başbakan Erdoğan’la Türkiye’nin bundan sonra siyasal ve ekonomik istikrarı yakalaması imkansız!

Allah bu memlekete kolaylık versin!