BIST 9.804
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.429,58
HABER /  GÜNCEL

Hasan Cemal bu kez kendisinden hesap sordu!

Hasan Cemal kendi kendisini muhatap aldığı yazısında "Eyy Hasan Cemal cevap ver cevap, Erdoğan eğer demokrasi fukarası ise..." diyerek söze başladı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Çözüm süreci kapsamında hükümet cephesinden gelen en güçlü adım olan yasal düzenleme TBMM'ye gelirken tasarıya dönük günün en ilginç yazısı Hasan Cemal'den geldi.

Tasarının olumlu olduğunu ancak sürecin neler getireceğinin henüz net olmadığını vurgulayan usta gazetesi T24'deki köşesinde hükümetin çözüm süreci paketini analiz etti. Bu kez ne Başbakan Erdoğan'a ne de başkasına seslenen Cemal kendi kendisini muhatap aldığı yazısında "Eyy Hasan Cemal cevap ver cevap, Erdoğan eğer demokrasi fukarası ise..." diyerek söze başladı...

İşte Cemal'in yazısındaki ilgili bölüm:

Eyy Hasan Cemal!
Kaç zamandır T24’ün bu köşesinde, Erdoğan’la demokrasi, Erdoğan’la hukuk sözcükleri artık yan yana gelmez diye yazıp duruyorsun.
Erdoğan’ın demokrasi korkusu, bu köşenin neredeyse gedikli teması haline gelmiş durumda.
Şimdi şu üç soruya cevap ver bakalım:

1. Demokrasi ve hukuk fukarası bir Erdoğan nasıl olacak da, çözümü Türkiye’de barış ve demokrasi anlamı taşıyan Kürt sorununda gereğini yapabilecek?..

2. Meclis’e sevk ettiği tasarıda bile hala Kürt diyemeyen, sorunun adını Kürt sorunu olarak değil de, terör sorunu diye koyan bir Tayyip Erdoğan nasıl olacak da bu sorunu hal yoluna sokabilecek?

3. KCK’nın 30 Mart seçimleri sonrasında yayınladığı bildiride yer alan ve “Kürt sorunu çözülmeden Türkiye demokratikleşemez, Türkiye demokratikleşmeden Kürt sorunu çözülmez!” diye formüle edilen doğru bakış açısıyla, senin demokrasi ve hukuk fukarası diye tarif ettiğin Tayyip Erdoğan nasıl yan yana gelebilir ki?

Eyy Hasan Cemal!
Cevap ver bakalım cevap.
El cevap:
Yukarıda üç sorunun içinde yatan kuşkularım elbette geçerliğini koruyor!