BIST 9.710
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

Hasan Cemal: Apo’ya özgürlük, PKK’ye siyaset yolu!

Çözüm sürecinde sonuç alınması için artık kritik bir eşiğe gelindiğini yazan Hasan Cemal günün en iddialı çağrısını yaptı: Apo’ya özgürlük, PKK’ye siyaset yolu!

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Kürt sorunu ve Kürt siyasi hareketini yakından takip eden isimlerden Hasan Cemal, çözüm sürecinde gelinen eşiği ve PKK'nın tepe ismi Cemil Bayık'ın son açıklamalarını yorumladığı yazısında iddialı bir çıkış yaparak çözüm için "Apo’ya özgürlük, PKK’ye siyaset yolu!" dedi.

USTA GAZETECİDEN ÖCALAN VE PKK İÇİN İDDİALI ÇAĞRI!

Cemil Bayık'ın Ruşen Çakır'a verdiği röportajdan çarpıcı alıntılar yapan Hasan Cemal, çözüm sürecinin hala kırılgan bir zeminde olduğunu ve "çantada keklik" olmadığını vurguladı. Bayık'ın açıklamalarının da bunu gösterdiğini kaydeden Cemal, hükümetin oyalama ve zaman kazanma taktiğine son vererek sonuca dönük hamleler yapması gerektiğini vurguladığı yazısında hayli iddialı bir çağrıda bulundu. "Apo’ya özgürlük, PKK’ye siyaset yolu!" diyerek çözüm sürecinde atılması gereken adımları özetleyen Hasan Cemal aksi taktirde Kürt sorununda eski günlere dönmenin kaçınılmaz olduğunu yazdı.

İşte Cemal'in yazısındaki ilgili bölüm:

Sözü daha fazla uzatmadan, yazımın başlığına geleyim:
Apo’ya özgürlük, PKK’ye siyaset yolu!
Ankara, İmralı’yla görüşüyor mu?
Evet.
Pazarlık yapıyor mu?
Evet.
Hattın iki ucunda Erdoğan’la Öcalan yok mu?
Evet var.
Ankara’yla Kandil arasında diyalog...
Evet var.
Nabızlar karşılıklı tutulmuyor mu?
Evet tutuluyor.
Yani ‘çözüm süreci’nde bir şeyler olacaksa, son sözler İmralı’yla Kandil’den çıkıyor.
Bu konuda itirazı olan var mı?
Sanmıyorum.
O zaman lafı uzatmak yersiz:
Öcalan’a özgürlük yolunu açarken, PKK’yi de terörist örgüt listesinden çıkarmak ve ona da siyaset yolunu açmaktır doğru olan...