BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.503,93
HABER /  POLİTİKA

HAS Parti'den 'muhalefet' isyanı!

28 gün önce resmen kurulan Has Parti, ülke genelinde örgütlenmesinin büyük bir kısmını tamamladı.

Abone ol

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, ''Yakıcı yıkıcı bir muhalefet anlayışı yerine, yapıcı ve yol gösterici bir muhalefet anlayışıyla Türkiye'de yeni bir muhalefet anlayışı geliştireceğiz'' dedi.

Erdoğan, Uğur Plaza'da düzenlendiği basın toplantısında, 28 gün gibi kısa bir zamanda, HAS Parti'yi kurduklarını, 81 ilden 68'inde teşkilatlandıklarını diğerlerinde ise teşkilat kurma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

300 ilçede teşkilat çalışmalarını tamamladıklarını, 400 ilçede de teşkilat kurma çalışmaları için yetki verildiğini dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin konuşulmayan ve çözüme kavuşturulamayan yığınla sorunu bulunduğunu, bu sorunları HAS Parti iktidarı ile çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

YAPICI MUHALEFET İHTİYACI

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yakıcı yakıcı bir muhalefet anlayışı yerine yapıcı ve yol gösterici bir muhalefet anlayışıyla Türkiye'de yeni bir muhalefet modeli geliştireceğiz. Kesinlikle yıkıcı ve yakıcı bir muhalefet, bizim tarzımız olmayacak. Türkiye'de muhalefet demek, hükümetin her yaptığı işin kötü veya yanlış olduğunu; hükümetler de muhalefetin tüm söylemlerini yanlış ve kötü olduğunu yorumluyorlar. Bu iki anlayış da yanlış, biz AK Parti'nin yapacağı her olumlu projeyi destekleyeceğiz, ancak yapacağı yanlış işleri de eleştireceğiz. Doğrusunu da ortaya koyup hükümete yardımcı olacağız. AK Parti yüzde 47 oy aldı, ancak yüzde 10 iş yapabildi. Neden mi? Çünkü muktedir değil de ondan, ama biz iktidara geldiğimizde muktedir bu iktidar vaat ediyoruz.''

AKARYAKIT ZAMMI

Gaziantep Havalimanı'nda uçaktan indikten sonra ticari taksiyle kent merkezine giderken şoförle sohbet ettiğini belirten ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Ticari taksi şoföre kendimi tanıtmadan, bir süre Türkiye'nin gündemini konuştuk. Taksi şoförünün bir sözü beni çok düşündürdü. 'Hemşehrim, bu AK Parti iktidarını akaryakıt zamları götürecek. Bu akaryakıt zamları Türkiye'de her kesimi olumsuz etkiliyor. Hükümet buna bir çözüm bulmaz ise sonu kötü olur' dedi. Ben de bu taksici esnafının söylediklerine aynen katılıyorum. Akaryakıt fiyatının yüzde 70'i dolaylı vergilerden oluşturuyor. Türk ekonomisinde ciddi bir kayıt dışı kesim var. Bunlardan vergi alınamadığı için vergiler, memur, işçi ve esnaftan alınıyor. Haberleşmeden, ulaşımdan ve akaryakıttan alınıyor. Bu da beraberinde söz konusu ürünlerin halka fahiş fiyattan satılmasını getiriyor.''

Toplantıda, HAS Parti Gaziantep İl Başkanı Semih Simitçi de bir konuşma yaptı.