BIST 9.579
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.489,26
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Harry Potter hayranlarına müjde 8'inci kitap çıktı

Serinin sekizinci kitabı 'Harry Potter ve Lanetli Çocuk' uzun bir aradan sonra dün okuyucularıyla buluştu.

Abone ol

Satış rekorları kıran Harry Potter serisinin sekizinci kitabı “Harry Potter and the Cursed Child” (Harry Potter ve Lanetli Çocuk) uzun bir aradan sonra dün okuyucularıyla buluştu. 

İngiliz yazar JK Rowling’in kaleme aldığı fantastik roman serisini tükenmeden satın almak isteyen kitabın hayranları mağaza önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Saatlerce sıra bekleyen Harry Potter tutkunları “Yıllardır bu kitabı bekliyoruz, en sonunda kavuşma vakti geldi. Yıllarca görmediğiniz, uzak kaldığınız sevgilinizle buluşmak gibi bir şey” yorumunda bulundu.

İngiltere ve ABD başta olmak üzere özellikle Asya ülkelerinde de kitaba yoğun ilginin olduğu belirtildi.Kitabın sevilen karakterlerinin kostümlerini giyen hayranlar, sırada beklerken yemek yediler ve birbirlerine serinin sevilen bölümlerini okudular.

EDEBİYAT TARİHİNE GEÇTİ

Fantastik roman kahramanı Harry Potter, ilk kez 1997’de satışa sunuldu. Kitap, dünya çapında elde ettiği başarı ve yakaladığı satış rakamlarıyla çığır açmayı başardı ve edebiyat tarihine geçti. Bir kuşak Harrp Potter kitaplarıyla büyüdü.

Kitabın kahramanı Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nda eğitim görürken okurlar da sihir dünyasında sıra dışı yolculuklara çıktı. Harry Potter fırtınası modayı da turizmi de derinden etkiledi. Harry Potter temalı parklar açıldı, filmler çekildi.

Serinin yayınlanan son kitabı “Harry Potter and the Deathly Hallows” (Harry Potter ve Ölüm Yadigarları), 2007 yılında yayınlanmış ve ilk 24 saatte 11 milyon satmıştı.