BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Hareketli şarkılar karşı cinsi daha çekici kılıyor

AVUSTURYA'daki Viyana Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı bir araştırma çok sesli ve hareketli müziklerin kadınlarda karşı cinsten daha çok etkilenmeye sebep olduğunu ortaya koydu.

Abone ol

AVUSTURYA'daki Viyana Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı bir araştırma  çok sesli ve hareketli müziklerin kadınlarda karşı cinsten daha çok etkilenmeye sebep olduğunu ortaya koydu.

Avusturya'daki Viyana Üniversitesi'nden bilim insanları müziğin cinsel arzulara etkisini ve bunun, kişinin partner seçimini etkileyip etkilemeyeceğini araştırdı. Yapılan araştırma kadınlar açısından müziğin, cinsel arzuları körükleyen bir etkisi olduğunu ortaya koydu.

KADINLARDA ETKİLİ ERKEKLER DURUM FARKLI 
​Araştırmayı yürüten ekipte yer alan Helmut Leder, "Karşı tarafın yüzü partner seçiminde en etkin olan fiziksel karakteristiklerden biri olarak öne çıkıyor. (…) Biz, müziğin bu algıyı ne yönde etkilediğini araştırmak istedik" diye konuştu.

96 heteroseksüel birey üzerinde yapılan çalışmada, katılımcılara çeşitli müzik parçaları dinletildi, ardından da kendilerine, karşı cinse ait ve nötr ifadeli yüzlerin fotoğrafları gösterildi.

Daha sonra katılımcılara, kendilerine yüzlerinin fotoğrafı gösterilen kişilerle romantik amaçla buluşmak isteyip istemedikleri sorusu yöneltildi. Müziğin etkisinin anlaşılabilmesi için deneyin yarısı müzik kullanılarak yarısı müzik kullanılmadan yapıldı. Her iki deneyde de aynı fotoğraflar kullanıldı.

Deneyin sonucunda fotoğraflara müzik dinledikten sonra bakan kadınların, kendilerine fotoğrafları gösterilen kişilerle buluşaya daha şiddetli eğilim gösterdiği görüldü. 

Ayrıca araştırmada çok sesli ve hareketli müziklerle bu eğilimin doruk noktasına ulaştığı, ancak bu durumun erkekler için geçerli olmadığı görüldü. Çalışmada yer alan bir diğer araştırmacı Bruno Gingra, ekip olarak yaptıkları çalışmayı daha büyük ölçekli olarak tekrarlamak istediklerini belirtti: "Söz gelimi müzikal becerilerin ve yaratıcılığın kısmen de olsa fiziksel kusurları bertaraf edip edemeyeceğini bilmek istiyoruz."