BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.425,46
DÜNYA

Hapishanede şok görüntüler! Cinsel organına elektrik verip...

RUSYA'daki 7 numaralı Omsk hapishanesinde mahkumlara karşı yapılan insanlık dışı muamele sık sık gündeme geliyordu. Sosyal medyaya düşen görüntüler, bu iddiaları bir kez daha doğruladı.

Rusya’nın muhalif “Dojd” televizyon kanalı, Rusya’nın Omsk kentinde bulunan 7 numaralı hapishanede mahkumlara yapılan işkencelerin video görüntülerini yayınladı. Kanal söz konusu görüntülerin 2015 yılında çekildiğini öne sürdü.

Videoda çıplak mahkumların duvara doğru çömelip oturduğu, daha sonra birbiriyle dans etmeye zorlandığı görüldü.

ESKİ MAHKUMLAR DOĞRULADI İşkencelerin görüntüleri dışında kanala konuşan eski mahkumlar cezaevindeki gardiyanlardan gördükleri insanlık dışı muameleyi de anlattılar.

Hırsızlıktan dolayı hapis cezasına çarptırılmış eski mahkum Ruslan Gubanov yaşadıklarını, “Kafanıza çuval geçiriyorlar ya da bir bezle gözünüzü bağlıyorlar, daha sonra kafanıza poşet geçirip boğmaya başlıyorlar. Cinsel organlara elektrik veriyorlar… Elleri arkadan bağlayarak baş aşağı tutuyorlar. İnsanı hem aşağıya hem yukarıya çekiyorlar… Devamlı bitmek bilmeyen bir acı hissediyorsun. Dövüldüğün zaman acı arada sırada duruyor, ancak bu işkence sırasında devamlı, kesilmeyen bir acı var… Yapılan işkenceden, hissettiğin acıdan dolayı idrarını tutamıyorsun...” diye anlattı.

Mahkumlar hapishane yetkilileri arasından ‘gaddarlık yarışmasının’ yapıldığını da aktarıyor. Mahkumlar gardiyandan ne kadar çok korkarsa onun meslektaşları arasındaki otoritesi de o kadar yüksek oluyor.

Tanıklar yardımıyla görüntülerde yer alan yetkilinin hapishanenin güvenlik müfettişi Vasiliy Trofimov olduğu tespit edildi. Trofimov kısa bir süre önce “yetkisini kötüye kullanmak” suçundan 22 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

Sitene Ekle