BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65

Hannover-Messe International İle İzmir'de

Travel Turkey İzmir Fuarı Turizmcilerin İzmir de buluşma noktası oldu. Genel itibari ile birleştirici iletişim gücünün etkin olarak ortaya konulduğu bu tarz fuarlar yapıldığı şehre de ayrı bir heyecan getiriyor.

Merhabalar,

Travel Turkey İzmir Fuarı Turizmcilerin İzmir de buluşma noktası oldu. Genel itibari ile birleştirici iletişim gücünün etkin olarak ortaya konulduğu bu tarz fuarlar yapıldığı şehre de ayrı bir heyecan getiriyor. İzmir de yağmurlu bir fuar haftası yaşanılmasına rağmen Travel Turkey İzmir öncelikle şehrin, ülkemizin ve dünyanın ilgi odağı olmayı başardı. Her geçen yıl fuara olan ilginin artmasıysa sevindirici.  Bu vesile ile 2012’nin son ayında gerçekleşen bu organizasyon 2013 yılında turizm faaliyetlerinin ne yönde ve nasıl olacağına dair de bir çok paylaşıma vesile olurken ülkemiz turizmi adına genel olarak değerlendirilmesi adına faydalı oldu.

  

Fuara katılan Kore Turizm Organisazyonu  İstanbul Ofisi Başkanı Chang Gun Kwon’ın Türk turizmine karşı ülke olarak gösterdikleri ilgi ve duyarlılık beni de son derece mutlu etti. Hatta aramızda şakalaştık ben ona Türkçe o da bana kendi dilini öğretecek.

  

Gösterişten uzak ama amaca yönelik bir fuar olduğu kanısındayım. Özellikle belirtmek isterim ki başta Hannover-Messe International İstanbul Genel Müdürü  Alexander Kühnel olmak üzere Proje Direktörleri Sevinç Özkan Divrikli, Esra Terzioğlu Tolgay ve tüm Honevver- Messe Fuarcılık ekibi profesyonel iş disiplini ve gerçek bir takım ruhuyla Travel Turkey İzmir’in başarısında dününde ve yarınlara taşınmasında büyük pay sahibi ülkemizde yapılan uluslararası birçok fuar organizasyonuna imza atan bu ekip fuar organizasyon ve tanıtım konusunda ülkemiz adına da büyük bir kazanım. Eğer bir fuar organizasyonunun altında bu ekip varsa o fuarın ufku açıktır çünkü bu ekip görünüşte oldukça mütevazi ama sonuç odaklı iş disiplinleriyle ve başarılı ekip ruhlarıyla da “helal olsun bu muhteşem ekibe” dedirten bir organisazyon yapısına sahip. Bu yazıyla da bu düşüncelerimi de sizlerle paylaşmak istedim. 

  

Travel Turkey İzmir’de  ilginç buluşmalar, tanışmalar ve renkli kareler yaşanıldı. Esra Terzioğlu Tolgay ile fuar sonrasında genel bir değerlendirme yaptık.  Bakalım Travel Turkey 2012 de neler yaşanılmış Turizm Fuarını kaç kişi, hangi ülkeler, hangi şehirler ziyaret etmiş.

  

Turizm Sektörü İzmir’de Buluştu

6-9 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenen TRAVEL TURKEY İZMiR – 6. Turizm  Fuar ve Konferansı başarıyla sona erdi. 778 firmanın katıldığı fuarı, 47 ülkeden 25.915 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısında ki artış ve yeni iş bağlantılarıyla TRAVEL TURKEY İZMİR turizm endüstrisine olumlu katkıda bulundu.

Otel ve seyahat acentalarının yanı sıra kalkınma ajansları, belediyeler, otel ekipmanları tedarikçileri, araba kiralama ve hava yolu şirketleri, deniz ve kültür turizmi, inanç, sağlık, eğitim, yatçılık, golf, kış sporları, gastronomi, çeşitli kurum ve kuruluşlar, Valilik ve İl Kültür Turizm Müdürlükleri fuarda ve konferanslarda yerlerini alarak rekor kırdılar: 60 destinasyon ve 20 ülke; 778 katılımcı fuarda hizmet ve ürün sunmak için ilgi duydular.

Karadağ partner ülke, Kastamonu partner il olarak fuarda ziyaretçilere ve katılımcılara kendilerini tanıtma fırsatı buldular.

  

Bu yıl Güney Kore, Endonezya, Maldivler, Makedonya, Özbekistan, Pakistan, Sri Lanka, Sırbistan ve Umman fuara ilk kez katıldılar. Fuara katılan diğer ülkeler ise; Bosna Hersek, Güney Afrika, Hırvatistan, Hindistan, KKTC, Karadağ, Malezya, Türkiye, Ürdün ve Yunanistan’dı.

Turizm Fuarı, Türkiye’nin 54 Şehirden ve 47 Ülkeden Gelen Ziyaretçilere Ev Sahipliği Yaptı

4 gün boyunca süren turizm fuarını; 25.915 kişi, 47 ülkeden ve Türkiye’nin 54 şehrinden  gelen ziyaretçiler gelecekteki turizm potansiyelini planlamak ve değerlendirmek üzere İzmir’e geldiler.

Fuarı ziyaret eden ülkeler: Almanya, ABD, Avustralya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Dubai, Ekvator, Endonezya, Fas, Fransa, Güney Afrika, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Kanada, Katar, Kenya, KKTC, Kosova, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Maldivler, Mısır, Moldova, Nijerya, Pakistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Suriye, Tataristan, Uganda, ve Yunanistan’dı.

  

Fuarı ziyaret eden iller: Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van, Yalova ve Zonguldak’tı.

Türk Turizminin tüm dünya ülkeleri tarafından rağbet görülen yepyeni organizasyonlara öncü ve örnek olması dileğimle yeni bir tatil yazısında buluşmak üzere tatil tadında kalın.