BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82

Hani ötekileştirmeyecektiniz?

Hiç lafı evelemeden gevelemeden Muharrem İnce'ye, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının sarf ettiği o sözlere getirmek istiyoruz.

Seçim sürecince, mümkün olduğunca siyasi analizden uzak durduk.

Hatta hiç yazmadık, sustuk...

Ama bizim de bir sabrımız var, yalanların haksızlıkların havada uçuştuğu bir dönemde...

Söz konusu medya olunca dayanamadık, klavyemizin tuşlarına dokunmak zorunda kaldık.

Hiç lafı evelemeden gevelemeden Muharrem İnce'ye, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının sarf ettiği o sözlere getirmek istiyoruz. İsmail Küçükkaya'nın programında söz vermiş...

Ne demiş?

Kulak verelim:

"Beni eleştiren tüm gazetecilerle canlı yayına çıkmak isterim. Benim cumhurbaşkanlığımda bu olacak. Buradan söz veriyorum."

Ya işte böyle...

Muharrem İnce'ye "yalancı" sıfatını yakıştırmak istemezdik.. Ama ne yazık ki öyle...

Yalan söylüyor, verdiği söz doğru değil. Zira Muharrem İnce hiç bir zaman Kemal Kılıçdaroğlu kadar hoşgörülü olmadı, olamaz.

İstanbul'da gazetecilerle buluştu dün biliyorsunuz.

Kimler vardı o buluşmada?

Ya da kimler yoktu?

Muharrem İnce'yi irili ufaklı eleştiren kim varsa yoktu. Bizim sitelerden (İnternethaber, Gazeteciler, Gazeteoku) hiçbir temsilci yoktu. Akşam yoktu, T24 yoktu, Haber 7 yoktu, Ensonhaber yoktu...

Biz de haklı olarak sorduk:

"Hani ötekileştirmeyecektiniz? "

Evet sevgili dostlar, Muharrem İnce, seçim meydanlarında ötekileştirmemekten söz ederken, İstanbul'da ötekileştirmenin alasını yapıyor.

Yandaş ve yalaka sıfatlarıyla suçladığı gazetecilere daha şimdiden gözdağı veriyor. Dahası ve ötesi, kendi yandaşlarıyla bir olup, kendisini eleştiren gazetecileri yok sayıyor.

El-hak...

Yapsın bir şey dediğimiz yok...

Ama yalan konuşmasın..

Medyanın özgürlüğünden, medyanın şeffaflığından dem vurmasın. Daha cumhurbaşkanı olmadan medyaya akreditasyon uygulayan birinin ağzına yakışmıyor bu sözler..

Samimiyetten uzak...

Kafasının arkasında öteki olan birinin ağzından çıkan bu sözler inandırıcı değil, zira yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor işte...