BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.426,06

Hangi vekil neyle suçlanıyor?

Hangi vekil neyle suçlanıyor?

1- mehmet haberal / ergenekon sanığımeclis'i ve hükümeti devirmeye teşebbüs17 nisan2009'da istanbul 14. ağır ceza tarafından 'silahlı terör örgütü yöneticisi' olduğu iddiasıyla tutuklanan haberal 2.5 yıl, hastanede kaldıktan sonra mart 2011'de silivri cezaevi'ne konuldu. haberal "silahlı terör...

Hangi vekil neyle suçlanıyor?

4- Hatip Dicle / KCK sanığı
Hapis cezası kesinleşince vekilliği düştü

KCK davasında halen tutuklu bulunan Hatip Dicle, 2010 Nisan'dan bu yana cezaevinde bulunuyor. İddianamede Dicle “KCK terör örgütüne üye olmak”la suçlanıyor. Dicle, PKK'nın “meşru müdafaa hakkını kullanacağını” söyleyinceAnkara11.Ağır Ceza Mahkemesi'ne “terör örgütü propagandası yapmak”tan 18 Şubat 2009'da 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Cezası, Yargıtay 9 .Ceza Dairesi tarafından 22 Mart 2011'de oybirliği ile onandı. YSK, geçtiğimiz günlerde milletvekilliğini düşürdüğü Dicle'nin, memnu haklarını 3 yıl daha kullanamayacağına hükmetti. Böylece, KCK'dan tahliye olsa bile 3 yıl daha vekil olamayacak.

Hangi vekil neyle suçlanıyor?

Selma Irmak / KCK sanığı
Belediye Başkanlarına ceza kesen isim

Şırnak Bağımsız Milletvekili seçilen Selma Irmak, KCK/TM'ye yönelik operasyonlar kapsamında 14 Nisan 2009'da “terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla tutuklandı. KCK iddianamesinde Irmak ile sanık Mehmet Abbasoğlu arasında geçen ilginç telefon görüşmesi de yer aldı. Bu görüşmede, yerel seçimler öncesinde bir adayla ilgili yapılan değerlendirmede “kendisinde bir şey var, silaha karşıdır. Ama biz tümüyle silaha karşı değiliz, yani bizim de silahlı güçlerimiz vardır, biz var olmasının gerektiğini düşünüyoruz” diyor. İddianamede Irmak'ın, canlı bombalardan da “arkadaş” diye bahsettiği, pek çok eylemi yönlendirdiği ve belediye başkanlarına para cezaları kestiği anlatılıyor.

Hangi vekil neyle suçlanıyor?

6- Kemal Aktaş / KCK sanığı
Belediye imkanları örgütün hizmetinde

KCK soruşturması kapsamında 14 Nisan 2009'de tutuklanan Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, “KCK adına mali çalışmalar yapmak ve para desteği vermeyenleri tehdit etmekle” suçlanıyor. İddianamede “Aktaş'ın belediye başkanları hakkında KCK adına soruşturma başlattığı, talimatları yerine getirmeyen Belediye Başkanlarına para cezası kestiği, Belediye Meclis üyelerini PKK üyelerinden seçtiği, DTP'li belediyelerin personel, maaş işlerini düzenlediği, Belediye çalışanlarının maaşlardan yaz aylarında örgüt adına kesinti yaptığı, belediyelerde örgütsel işlerde kullanılmak üzere mekan tesis ettirdiği, PKK örgütü yararına Belediye gelirlerini kullandığı...” ifade dikkat çekiyor.

Hangi vekil neyle suçlanıyor?

7- İbrahim Ayan / PKK tutuklusu
Seçmeni tehdit edip sandığı sokağa attı

Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili İbrahim Ayhan, 1 Ekim 2010'da Şanlıurfa'da PKK adına eleman temini ve illegal sokak gösterilerini yapanlara yönelik operasyon kapsamında tutuklandı. Ayan, Şanlıurfa'da öğretmenlik yaparken 27 Eylül 2005'te tayininin çıktığı Kastamonu/Şenpazar İlçesi'ndeki görevine başlamadığı gerekçesi ile istifa etmiş sayıldı. 26 Ocak 2002 tarihinde “elektrik hırsızlığı” suçundan hakkında işlem yapıldı. Ayhan hakkında iddianamede “12 Eylül 2010 referandumunda Öcalan'ın direktifleri doğrultusunda halkın oy kullanmaması için müdahalede bulunmak, Direkli İlköğretim Okulu 1088 numaralı seçim sandığını camlarını kırarak aşağıya atmakla” da suçlanıyor.