BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Hangi patrona yumurta atıldı?

AKDENİZ Üniversitesi'nde konferans veren Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı'na yumurta atıldı.

Abone ol

AKDENİZ Üniversitesi'nde konferans veren Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı'na sınıf öğretmenliği bölümü öğrencisi Hilal Topçu “Üniversitemizde bilim istiyoruz. Sermaye gruplarını istemiyoruz” diyerek yumurta attı.



Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) ve Akdeniz Üniversitesi'nin işbirliğiyle bu yıl 8’incisini düzenlediği ve 4 gün sürecek Girişimcilik Haftası’nın açılış oturumunda yumurtalı eylem yaşandı. Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li  Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak ve ANSİAD Başkanı Mehmet Hacıarifoğlu’nun konuşmalarının ardından haftanın ilk konferansı için kürsüye Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı çıktı.

İdil Yiğitbaşı’nın konuşmaya başladığı sırada salonda bulunan Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Hilal Topçu, “Bir şey soracağım” diyerek Yiğitbaşı’nın sözünü kesti. Topçu, “Bu üniversitede bilim ve bilginin olması gerektiği yerde sermayenin olmasını nasıl anlatacaksınız. Kaç kere daha dinleyeceğiz, bilimin ve bilginin olduğu yerde sermayeye bunu köle yapmayacağız diye... Kaç kere dedik üniversitelere gelmeyin diye, kaç kere daha diyeceğiz? Alın size” diyerek cebinden çıkarttığı yumurtayı fırlattı.

Attığı yumurta kürsüye isabet eden Hilal Topçu, üniversitenin güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirip salondan çıkardı. Dışarı çıkarılırken “Üniversitemizde bilim istiyoruz. Sermaye gruplarını istemiyoruz” diye bağıran Hilal Topçu'nun ağzı kapatıldı.

Yarısı boş olan salona protestonun ardından bir grup öğrenci girmek istedi. Bu öğrenciler çanta ve cepleri tek tek güvenlik görevlileri tarafından kontrol edildikten sonra salona alındı.