BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.435,78
HABER /  GÜNCEL

Hangi kulübün başkanı evde kılıbık?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Kulüpler Başkanı olarak katıldığı komisyonda, evde kılıbık olduğunu söyledi.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Başkanı olarak katıldığı komisyonda, “Evde kılıbığım, başka yerde, dışarıda korkmam. Agresif olmamın sebebi şartların gereğidir. Gülmeyi de biliriz, gülerim de” dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Başkanı olarak katıldığı Meclis Spor Sorunlarını Araştırma Komisyonu'nda biletlerdeki KDV oranının yüzde 8'e indirilmesini istedi.
Yıldırım, amatör sporculara yatırım yapamadıklarını anlatarak, ''Bu durumda olimpiyatları alsak ne yapabiliriz? Sorunları çözmek için ekonomik güç lazım. Verdiğimiz vergileri bir hesapta tutun. Amatörlere harcadıklarımızdan vergi matrahından düşelim. Bundan sonra kulüpler, pistini, salonunu kendi yapacaktır'' diye konuştu.

Türkiye'de kulüp üyelerinin, kendilerini kulübün sahibi olarak gördüğünü anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

''Avrupadakileri, Türkiyedekiler gibi düşünemeyiz. Bir zaman başbakan ve bakanlara 1 milyon üye projemiz var, bunu gerçekleştirmek istiyoruz dedik. Kulübe giriş ücreti 10 bin TL. Dernekler kanununa göre üye yapamıyorsunuz.
İddaa'da son 2 yılda yapılan değişikliklerle payımız azaldı. Yasadışı bahislerin kaldırılmasıyla gelir artacaktır.

6-0 kazandığımız Galatasaray maçında eğitimli bir insan da sahaya bidon atmıştır. Stresi statta atıyorlar. Polisle, özel güvenlik içiçe geçmiş durumda. Özel güvenlikle bu sorunlar çözülemez. Hiç eğitim almamış, kahveden toplanan insanlarla bu işleri çözemeyiz. Özel güvenlik görevlisi de statta dönüp maçı seyrediyor. Spor mahkemelerinin kurulmasıyla suç oranı azalacaktır.''

Başkan Yıldırım, cezaların artırılması gerektiğini ifade ederek, ''Suçlu gerekiyorsa stada hiç girmemeli. Cezalar artırılmalıdır. Tüm statlara kamera konulabilir. Küfürle ilgili en çok ben savaştım. Statların kalitesi artınca, insanların kalitesi de artıyor. Her şey insanlar için'' dedi.

Anadolu'da, 10-15 bin kişilik yeni statların yapılması gerektiğini savunan Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

''İnsanları eğitmekle sorunlar çözülmez. Polisleri düşünerek bir şeyler yapılmalıdır. Anadolu'da, 10-15 bin kişilik statlar yapılmalıdır. Küfür biter. Herkes görevini yapacak. Bedava bilet verilmeyecek. Biz de bilet veriyorduk, artık kalktı. Hiç kimse bunlara destek vermemelidir. Tüm kulüplerin yaptıkları anlaşmalar, TFF ve Maliye Bakanlığı'na gidiyor ve denetleniyor. Çift sözleşme yoktur, ortadan kalkmıştır. Büyük kulüplerde yok, ancak küçük kulüpleri bilmiyorum. 12 senedir denetimden geçiyorum. Vergi denetiminden geçiyoruz. Kulüplerin yerinin yeniden değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Altyapılardan oyuncu yetişmiyor. Barcelona dışında hangi takımda altyapıdan oyuncu var? Türkiye'de eğitimci yok. Bu ülkenin sorunu. Nevin Yanıt nasıl Avrupa Şampiyonu oldu, kimse bilmiyor.''

Komisyona gelen Göksel Gümüşdağ ise amatör branşların sıkıntılarını dile getirdi.
Gümüşdağ, Fenerbahçe'nin amatörlerle ilgili işini en iyi şekilde yaptığını belirterek, ''Amatörlerden yüzde 15 vergi alınıyor. Stopaj vergisi alınıyor. Bu oran ya tamamen kalkmalıdır, yada yüzde 5'e indirilmesi çok güzel olur. Ayrıca amatörlerde, Milli Eğitim Bakanlığı ile müfredat çalışması yapılması gerekiyor'' dedi.
Şekip Mosturoğlu da yasanın hazırlanmasının GSGM'den kişilere bırakılmaması gerektiğini söyledi.