BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  GÜNCEL

Hangi hayvanlar kurban olarak kesilmeye uygundur?

Kurban Bayramı ile birlikte vatandaşlar bir çok sorunun cevabını merak ederken,hangi hayvanların kurban olarak kesileceği de araştırılıyor. Peki hangi cins hayvanlar kurban olarak kesilebilir? İşte bu sorunun cevabını İlahiyat Profesörü Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır cevapla.tv'ye anlattı.

Abone ol

Kurban Bayramı ile birlikte vatandaşlar bir çok sorunun cevabını merak ederken bu sorunun cevabını İlahiyat Profesörü Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır cevapla.tv'ye anlattı.

Öncelikle Kurban edilecek hayvanın yaşını tamamlamış olması gerekiyor. Allahu Teala Enam Suresinin 143-144 Ayetlerinde: “(En’amı) Sekiz eş (olarak yaratmış)tır; koyundan iki, keçiden iki. De ki “Allah iki erkeği mi, iki dişiyi mi, yoksa dişilerin dölyataklarındaki yavruları mı haram kıldı? Eğer samimiyseniz bir bilgiye dayalı olarak söyleyin. Deveden iki, sığırdan iki. De ki “İki erkeği mi, iki dişiyi mi, yoksa dişilerin döl yataklarındaki yavruları mı haram kıldı? Allah böyle buyrurken yanın da mıydınız?" Bilgisizlikleri sebebiyle insanları saptırmak için bir yalanı Allah'a atfeden kişiden daha yanlış kim olabilir? Allah yanlışlar içinde olan topluluğu yola getirmez" şeklinde buyurmuş ve hangi hayvanların kesilebileceğini bizlere bildirmiştir.

Kaynak: cevapla.tv