BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,33
HABER /  GÜNCEL

Hanefi Avcı'ya bir şok daha

Devrimci Karargah Örgütü'ne yardım iddiasıyla tutuklanan eski emniyet müdürü Avcı meslekten atılma noktasına geldi.

Abone ol

Haliç'te Yaşayan Simonlar isimli kitabından sonra büyük tartışmalara neden olan, daha sonra Devrimci Karargâh terör örgütüne 'yardım ve yataklık'tan tutuklanan eski polis müdürü Hanefi Avcı meslekten atılıyor.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye müfettişleri, hazırladıkları raporda, Avcı hakkında iki ayrı ceza talep etti. Raporlarda 'terör örgütüne yardım ve yataklık'ta bulunduğu iddia edilen Avcı'nın polislik mesleğinden ihracı istendi. 

Avcı hakkında ikinci bir suçlama ise basına verdiği demeçler nedeniyle geldi. Bu suçlama nedeniyle de Avcı hakkında, ihraç cezasının bir altı olan 24 ay kıdem durdurma talep edildi. Müfettişlerin hazırladığı rapor önümüzdeki günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu'nda ele alınacak. Kurul müfettişlerin talebi doğrultusunda Avcı'ya verilecek cezayı karara bağlayacak.

Bu arada, Hanefi Avcı hakkında yeni iddialar gündeme geldi. Müfettişler Avcı'nın Eskişehir Emniyet Müdürlüğü döneminde karısı Şenay Avcı'ya şoförlü makam aracı tahsis ettiğini, kendisine tahsis edilen hizmet aracını da özel işlerinde kullanarak Taşıt Kanunu'na aykırı davrandığını saptadı. Avcı'nın aynı dönemde Polis Evi'nde görevli bir personeli Emniyet Müdürlüğü lojmanında da usulsüz çalıştırdığı da ortaya çıkarıldı.