BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Hanefi Avcı'dan eleştirilere cevap

Hanefi Avcı, tartışma yaratan kitabı için yapılan 'siyasete atılmak için yazdı' eleştirilerine yanıt verdi.

Abone ol

Hanefi Avcı, tartışma yaratan kitabı için yapılan 'siyasete atılmak için yazdı' eleştirilerine yanıt verdi. Siyasete atılmayacağını, emekli olunca avukatlık yapacağını söyleyen Avcı'nın kitaptan herhangi bir geliri yok.

'Haliç'te yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat' adlı kitabında emniyet, yargı ve Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki cemaatçi yapılanmayı anlatınca dikkatleri üzerine çeken Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefe Avcı Akşam'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Avcı kitabına Edirne Emniyet Müdürlüğü görevindeyken başladığını, Eskişehir Emniyet Müdürü görevindeyken de sürdürdüğünü söyledi. Kitabı daha uzun bir süreçte bitirmeyi düşünen Avcı'nın, 'Ağabey' diye hitap ettiği Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın adının uyuşturucu çetesiyle anılması ve tutuklanması kitabı daha erken bitirmesine neden olmuş. Avcı, 'Emin Ağabey'e kefilim. Bunu tanık olarak dinlendiğimde de söyledim. Emin Arslan'ın yanında 4 meslektaşım daha cemaat kurbanı' diyor.
 
Hanefi Avcı, kitabı okundukça daha birçok ayrıntıya ulaşılacağını belirterek, kendisi için kitabı emekli olduktan sonra siyasete atılacak diyenlere ise şu yanıtı veriyor: 'Siyaset özel vasıf ister. Geniş halk kitlesiyle bağlantı kurmak kolay değildir. O nedenle siyasetin bana göre olmadığını düşünmekteyim. Ben emekli olunca avukatlık ya da avukat müşavirliği yapmayı düşünebilirim. Ama siyaseti hiç düşünmüyorum.'

Avcı, yayınevinin talebe yetişemediği kitabın satışlarından ise maddi bir beklentisinin olmadığını söyledi. Avcı kitabının satışlarından pay almayacak.

Hanefi Avcı olay kitabında 'En üstteki imam' diye nitelendirdiği ve polis teşkilatını yönettiğini öne sürdüğü 'Kozanlı Ömer' denilen kişinin Osman Hilmi Özdil adlı polis sandığına ait Ankara Sigorta'nın acenteliğini yapan kişi olduğunu söyledi.