BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  GÜNCEL

Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük için flaş karar

ODATV davasında tutuklu sanıklar Hanefi Avcı ile Yalçın Küçük için tahliye karar çıktı. Ancak Avcı ve Küçük hapisten yine çıkamıyor.

Abone ol

İNTERNET HABER - Cemaat ile AK Parti arasındaki savaşla birlikte yazdığı kitapla Cemaati sallayan Hanefi Avcı'nın davası günün konusu oldu.

Mahkeme davanın tek tutuklu sanıklaır Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük için tahliye kararı verdi. Savcı, Avcı ile Küçük'ün tutukluluk hallerinin devamını istemişti.

Prof. Dr. Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın tutuklu olduğu Odatv Davası’nın yeni duruşması bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

Duruşmanın tek tutuklu sanıkları olarak kalan Hanefi Avcı ile Yalçın Küçük savunmalarını yaparken medya yoğun ilgi gösterdi.

Yazdığı Haliç'te Yaşayan Simonlar kitabıyla Cemaati sallayan Hanefi Avcı, duruşmada, 'yazdıklarım bugün doğru çıktı' diye savunma yaptı.

SAVCI TUTUKLU KALSINLAR DEDİ

Hanefi Avcı ile Yalçın Küçük'ün yaptıkları savunmanın ardından savcı her ikisinin de tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti ise Avcı ile Küçük'ün tahliyesine karar verdi.

TAHLİYEYE RAĞMEN ÇIKAMAYACAKLAR

Ancak hem Hanefi Avcı hem de Yalçın Küçük bu karara rağmen cezaevinden çıkamayacak. Zira Avcı hakkında Devrimci Karargah Davası'ndan, Küçük hakkında ise Ergenekon davasından tutukluluk hali bulunuyor.

İşte Hanefi Avcı'nın duruşmada yaptığı konuşma;

*Bu davada benim yargılanmamın tek sebebi yazdığım kitaptır. Bu davanın sahte delillerle yürütüldüğünü arzedeceğim.

*Ben Devrimci Karargah’tan tutuklandığım sırada bu kitabı Ergenekon’un isteği üzerine yazdığıma dair suçlama var. 4 ay sonra Odatv aramasında söz konusu suçlamaya dair belge bulundu. Bir kitaba dava açmak için zamanaşımı süresi 4 aydır. Benim kitabıma açılan dava 14 ay sonra açılmıştır.

*“Bir kişiyi aynı davadan 2 kez yargılayamazsınız. Ama ben aynı kitaptan 4. kez yargılanıyorum”

YAZDIKLARIM BUGÜN DOĞRULANDI

*Bu ülkede kimseye kitap yazdığı için örgüt mensubu suçlaması yapılmadı. Örgüt mensupları ve liderleri dahi kitap yazdı ancak buna suçlama getirilmedi. Peki kitapta yazılanlar doğru mu? Başta tepki gösterenler bugün kitaba bir daha baksınlar. Bugün yazılanların doğrulandığı görülüyor.

*“Wikileaks ve Stratfor belgeleriyle, 7 Şubat darbesi denilen durumun ardından konuşulanlarla yazdıklarım doğrulandı”

*Artık biri çıkıp Emniyeti cemaate teslim ettik öbürü kaç valisi var diyor”.

HERŞEY ÖNCEDEN PLANLANMIŞ

*“Devrimci Karargah davası için hakkımda tahkikat yapılmaya başlandığı gün, benim Sabri Uzun’un ve Emin Arslan ile Nedim Şener’in telefon tapeleri deşifre ediliyor. Önceden kurgulanmış. Bakın Odatv operasyonu olmadan kitapla ilgili televizyon konuşmaları izleniyor ve deşifre ediliyor. Her şey önceden hazırlanmış”.

*Ben 28 Şubat’a Susurluğa karşı çıktım. Gidip tek ifade veren insanım. Bu yüzden suçlandım. Sabah kalkıp Ergenekoncu mu oldum? Bir sürü terör örgütü bana karşı eylem yapacak diye tebligat yapıldı ben aynı örgütlere üyelikle suçlanıyorum. Dünyada böyle bir şey yok bir insan aynı anda 4 örgütle irtibatlı olamaz. Bu akla mantığa aykırı.