BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.436,02
HABER /  GÜNCEL

Hanefi Avcı vahim gerçekleri anlattı : Cemaat CIA'yi bile...

Cemaati yazdığı kitapla ifşa eden Hanefi Avcı NTV canlı yayınında bomba açıklamalar yaptı. Cemaat darbeyi gece saat 03.00'te yapsaydı başarılı olacaktı diyen Hanefi Avcı şok bir gerçeğe de dikkat çekti.

Abone ol

Cemaatin yapısını en iyi bilen isimlerden olan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı FETÖ örgütü ile ilgili bomba gerçekleri anlattı.

Bu darbe girişiminin ardında ne CIA ne ABD var diyen Hanefi Avcı, Fethullah Gülen örgütünün onların bile yapamayacağı bir darbe planladığını söyledi.

Avcı, "Yok ABD yok CIA var. Ben de şunu iddia ediyorum. Bunlar bu işi öyle iyi becerdiler ki CIA da KGB de bunu örnek alıp bu yöntemi öğreneceklerdir" dedi.

NTV canlı yayınında konuşan Hanefi Avcı birbirinden çarpıcı bilgiler verdi. 17 ve 25 Aralık girişimlerinin ilk darbe girişimi olduğunu belirten Hanefi Avcı, o olaydan sonra yaşanan görevden almalar sayesinde 15 temmuz darbe girişiminin ucuz atlatıldığın aktardı.

İşte Hanefi Avcı'nın verdiği bilgilerden en çarpıcı kısımlar;

FETHULLAH GÜLEN'İ MEHDİ SANIYORLAR

-Hocayı üstü kişilikli insan biliyorlar. Daha doğarken özellikler verildiğini sanıyorlar. Hiçbir insanda olmayan bir olağanüstü insan olduğu kanaatindeler.

17 ARALIK DÖNÜM NOKTASI

-Biz bu darbenin altından kalktıysak 2013-2014 yılında görevden uzaklaştırmalar sayesinde. Eğer onlar yapılmamış olsayda bunun altın kalkmak zor olurdu.

-Bugün bir çok insan inanmıyor. Cemaat nasıl darbe yapar diye? 17 Aralık'ta yaşadık. Bugün de bu ihtilali bu adamlar organize ettiler.

-Cemaat öyle bir noktaya geldi ki mevcut iktidara alternatif oldu. Herşeyi ben yapıyorum, herşeyi ben biliyorum havasına girdi. Cemaat üstünlüğü elde etmek isteyince 17-25 Aralık'ı planladı. O gün plan uygulansaydı bugün hükümet olmazdı.

DARBE GİRİŞİMİNİN 3 SEBEBİ

-Bana göre 3 önemli şey var.

1-İzmir casusluk soruşturması : Bir takım subaylar sanık olarak gözaltına alınacaklardı.

2- Çıkan son yasa : Cumhurbaşkanı'na yargıda tasfiye yetkisi veriyor.

3- YAŞ kararları.

DARBE SAAT 03.00'TE OLSAYDI...

-Genelkurmay haber alıp önlemlere başlayınca gece 03'te yapacakları darbeyi erkene aldılar. Eğer gece 3'te başlasaydı, cumhurbaşkanı ve başbakan gözaltına alınsaydı, tüm televizyonlara el konulsaydı bu darbe başarılı olurdu. Bu darbeyi başarısız kılan erkene almaları oldu.

-Tüm askeri yargıyı ele geçirmişlerdi. Yüzlerce askeri yargı mensubunu ya tutukladılar ya da istifa ettirdiler.

CIA VE KGB BUNLARDAN ÖĞRENECEK
-Ben bu darbenin tamamen cemaat tarafından yürütüldüğüne inanıyorum. Yok ABD yok CIA var. Ben de şunu iddia ediyorum. Bunlar bu işi öyle iyi becerdiler ki CIA da KGB de bunu örnek alıp bu yöntemi öğreneceklerdir. Bu adamları hafife almamak gerekir. Cemaati iyi tanırsanız, bunu bunlardan başka kimsenin yapamayacağını anlarsınız. Ben darbeyi duyduğum anda bu cemaat işi dedim.

CEMAAT NİYE DARBE YAPTI?

-Cemaat 17 Aralık'ta kaybettiği Türkiye'yi yeniden almak istiyordu. Önceden tüm Türkiyeyi sadece kendisi yönetiyordu. Hedefi sadece Erdoğan değildi.

-Cemaatin mağdur ettiği insan sayısı çok fazla. Biz bunların dramatik olanlarını gözaltına alınanlarını biliyoruz. Diğer kamu insanlarını cemaat mağdur etti onları atıp kendi insanlarını yerleştirdiler.

-Bir general bir emniyet müdürü nasıl olur da bu teşkilatta yer alır diyorlar... Cemaatte mesela Genelkurmay başkanını dinleyen yaver generale bağlı sanırsınız. Oysa ortaya çıktı ki bir postacıya bağla. Cemaati böyle görmek lazım. Devletteki gibi bir örgütlenme yok daha farklı.

KENDİLERİNİ NASIL GİZLİYORLAR?

-Cemaati güçlendiren yapısı. 1000'e yakın insan bu olayda yer almış ama 1 gün öncesinde öğreniliyor buna rağmen bilgi sızmıyor. Onlar kendi iç dünyalarını yaratıyorlar. Dışarıyla bağlantı kurmadıkları için kapalı bir çalışma alanı oluşturdukları için bilgi sızmıyor.

-Cemaat dinlemeye çok önem verir. Kendi yöneticilerini de dinleyip onları da izliyorlar. Onlardan elde ettikleri bilgiyi kullanmayı da çok iyi biliyorlar. Bu korkunç bir güç sağlıyor.

-Cematin tüm kamu kurumundaki adamları raporla herşeyi bildiriyorlar. Bilgiler önce cemaate sonra kamuya akar.