BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Hande Fırat terfiyi kaptı işte yeni görevi

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la FaceTime üzerinden yaptığı görüşmeyle yıldızı parlayan Hande Fırat Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi oldu.

Abone ol

Gazeteci Hande Fırat; FETÖ'nün milletin iradesine el koymak istediği 15 Temmuz gecesi, CNN Türk canlı yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile FaceTime görüşmesi yaparak tarihi bir yayın yapmıştı.

Geçen hafta Beşiktaş saldırısı sonrası HDP'yi sert sözlerle eleştirerek yeniden gündeme oturan Hande Fırat, Hürriyet gazetesinin Ankara Temsilciliği görevini yürüten Deniz Zeyrek'in yerine getirildi. 

Deniz Zeyrek ise Hürriyet gazetesinde yazı yazmaya devam edecek.

HANDE FIRAT KİMDİR?

10 Eylül 1974'te Ankara'da doğdu. Ankara Tevfik Fikret Lisesi’ni bitirdikten sonra, Ankara Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun oldu.

Üniversitede okurken çalışmaya başladı. Bülent Çaplı'nın dersinde Baki Şehirlioğlu ve Murat Yetkin'i dinledi; ATV ya da Kanal D'de staj yapma şansı doğdu.

Kanal D’de yaptığı stajla televizyonculuk hayatı başladı. Sırasıyla Kanal D, NTV ve BRT‘de çalıştı.

1999 yılının Kasım ayında da Başbakanlık Muhabiri olarak CNN TÜRK'te başladı. Depremler, afetler, suikastler, siyasi krizler, uluslararası krizler, zirveleri takip etti.

Türkiye'nin yoğun gündeminde temposu düşmeyen televizyon haberciliğini CNN TÜRK'te başarıyla sürdüren Fırat, CNN TÜRK Ankara Haber Müdürü görevinin ardından, 2011 yılında CNN TÜRK Ankara Temsilcisi görevine getirildi.

2014 yılında ise Kanal D’nin de Ankara Temsilciliğine getirilerek, Doğan TV Ankara Temsilciliğine atandı. Fırat ayrıca, CNN TÜRK’te Parametre programında Ankara gündemini yorumluyor.

Hande Fırat, tüm Türkiye’yi ilgilendiren gelişmelerde son dakika ve perde arkası bilgilerle ve liderler, bakanlar, başbakan yardımcıları ile yaptığı röportajlarla başarılı yayınlara imza attı.

15 Temmuz darbe girişiminde yaptığı gazetecilik başarısı tüm dünyada yankı buldu.  Cumhurbaşkanı’yla FaceTime üzerinden yaptığı bağlantı 15 Temmuz'un kırılma noktası olarak da tarihe geçti. 

Hande Fırat 21 Aralık'ta Hürriyet Gazete Ankara Temsilciliği görevine atandı. 

2005 doğumlu Nehir isimli bir kızı var. Hande Fırat, Fransızca ve İngilizce biliyor.