BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.281,90
HABER /  GÜNCEL

Hamsiye Jandarma nöbeti

Karadeniz'de son günlerde bol avlanan hamsi için jandarma nöbet tutuyor. Neden mi?...

Abone ol

Güvenlik güçleri, Karadeniz'de oldukça bol avlanan hamsinin diğer illere nakliyesi sırasında suyunun ve karışım yağının asfalta akması sonucu meydana gelebilecek trafik kazalarının önüne geçmek için, kasaları uygun olmayan kamyonları, hamsinin suyunun iyice sızması için en az dört saat limanlarda bekletiyor.

Karadeniz'de son günlerde bol avlanan hamsinin büyük bölümü, limanlardan kamyonlara yüklenerek batıdaki illere taşınıyor.

Kasaları, dökme hamsiyi taşımaya uygun olmayan kamyonlardan akan hamsi suyunun ve karışım yağının asfalt zemin üzerine akması sonucu asfalt yüzeyinde oluşan kayganlık, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının meydana gelmesine neden olabiliyor.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın, bu olumsuzlukların önüne geçmek için yayımladığı genelgeye göre, hamsi taşıyacak kamyonların saç kasalı, suyu ve karışım yağını araca monte edilmiş bir depoya aktaran sisteme sahip olmaları gerekiyor.

Bu genelge doğrultusunda, balıkçı motorlarının limanlara yanaşmasıyla denetimlere başlayan Trabzon Jandarma ekipleri, kasaları hamsi taşımaya uygun olmayan hamsi yüklü kamyonların yola çıkmasına izin vermiyor.

Trabzon'daki limanlarda, uzman çavuş nezaretinde hamsi yükleyen kamyonların plakaların alan jandarma erleri, kasalardaki hamsi suyunun iyice sızması için araçları en az dört saat limanlarda bekletiyor.