BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.496,44
HABER /  SAĞLIK

Hamilelik kilolarından kurtulma yolları

Hamilelik kilolarından kurtulma yollarını arıyorsanız elmaelma.com'un sizin için hazırladığı habere bir göza atın deriz. İşte hamilelik sonrası kilolarınızdan sizi kurtaracak tüyolar.

Abone ol

Hamilelik döneminde alınan kilolardan nasıl kurtulunur, hamilelik kiloları nasıl verilir, hamilelik kilolarından kurtulma yöntemleri nelerdir? Hamilelik döneminde bebeğin sağlığını düşünerek günlük tükettiğimiz besinleri arttırıyoruz veya abartıyoruz. Tabi bu besinleri geri dönüşü de hamilelik kiloları olarak geri dönüyor. Peki hamilelik kilolarından kurtulmanın pratik yolları nelerdir? İşte merak ettiklerinize elmaelma.com'un hazırladığı yanıtlar...

EN İDEAL YÖNTEM EMZİRMEK!

Emzirmek, hamilelik süresince aldığınız kiloları vermenize yardımcı olur. Bebeğinizi emzirmek için en önemli sebep olmasa da geçerli olanlardan biri de budur. Bu tercihi yapmak için geç kalmış olabilirsiniz ama en azından aldığınız kiloları vermekte neden zorlandığınızı daha iyi anlamanıza sebep olacaktır. Tabii demek değildir ki emzirmezseniz kilo veremeyeceksiniz, sadece daha fazla efor sarf etmeniz gerekir.

EGZERSİZİ HAYATINIZIN HER DÖNEMİNDE ALIŞKANLIK HALİNE GEİTİRİN!

Bebeğiniz yeni doğduğunda egzersiz yapmak zordur. Ama onu arabasına koyup yürüyüşlere çıkmanızda hiçbir sakınca yok, üstelik açık hava ikinize de iyi gelecektir. Ya da belki çocuğunuz gün içinde uyukladığında bazı yoga, pilates hareketlerine yönelebilirsiniz.

DEVAMLI OLARAK KENDİNİZİ MOTİVE EDİN!

Belki de kilo vermek için yeterince motive değilsiniz. Sonuç olarak yeni doğum yaptınız ve yeni doğanınızla ilgilenirken perişan oluyorsunuz. Üstelik dünyadaki en önemli şey o olduğu için başka bir şeyle ilgilenmek de istemiyorsunuz. Ama kendinizden vazgeçmemeniz gerektiğini unutmamalı ve kilo vermek için kendinizi motive etmenin yollarını bulmalısınız.

TÜKETTİĞİNİZ İÇECEKLERE DİKKAT!

Bazen tükettiğiniz içecekler, kilo vermek için harcadığınız eforu sabote eder. Eğer dikkatli olmazsanız, içeceklerden tonlarca kalori alırsınız. Meyveli sodalar, meyve suları, kremalı ve sütlü kahveler oldukça bol kalori içerir. Kilonuzda büyük bir değişiklik görmediğiniz sürece suya bağlı kalın; üstelik sağlığınız için de en iyisi o.

Kaynak: elmaelma.com