BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.439,19
HABER /  GÜNCEL

Hamile kızlara cezaevi işkencesi

İzmir Şakran Cezaevi'nde kalan hamile iki kıza gardiyanlar tarafından saat başı zorla uyandırma işkencesi yapıldığı ortaya çıktı.

Abone ol

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki Şakran Cezaevi'nde, hamile olduğu belirtilen iki kız çocuğa kötü muamelede bulunduğu ileri sürülen gardiyan G.A., hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi. İddialar üzerine cezaevini beraberindeki heyetle ziyaret eden HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Bu kız çocukları ihtiyaçları olduğu halde hastaneye götürülmemiş, saat başlarında zorla uyandırılmış. Yani uyandırma işkencesi yapılmış" dedi.

Aliağa ilçesinde, taciz ve cinsel istismar söylentileriyle sık sık gündeme gelen Şakran Cezaevi olarak bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, bu kez hamile iki kızın tek kişilik hücrelerde tutulduğu ve kızların kötü muamele gördüğü iddia edildi.

Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre iddialar, Şakran Cezaevi'nde tutulan kadınların avukatları aracılığı ile kamuoyuna gönderdiği mektupla ortaya çıktı. Basında yer alan haberler üzerine HDP İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü ve beraberindeki heyet Şakran Cezaevi'ne gitti.

SAAT BAŞI UYANDIRMA İŞKENCESİ

Cezaevinde yaptığı görüşmelerden sonra Habertürk'e açıklamalarda bulunan Ertuğrul Kürkçü, "Gönderilen mektupta bulunan iddialar üzerine cezaevine gittim. Çocukların tecavüze uğramış olabileceği kaygıları vardı. Ancak yaptığımız görüşmelerde bu iki çocuğun dışardaki ilişkilerinden hamile kaldıklarını tespit ettik" dedi. Hamile olan B.K. ve N.G.'nin cezaevinde kötü muamele gördüğünü yönünde iddialarla ilgili de gardiyan G.A. hakkında soruşturma açıldığını yönünde savcının kendilerine açıklama yaptığını belirten Kürkçü, "Bu kız çocukları ihtiyaçları olduğu halde hastaneye götürülmemiş, saat başlarında zorla uyandırılmış. Yani uyandırma işkencesi yapılmış. Savcı kötü muamele ile ilgili gardiyan G.A. hakkında soruşturma açıldığını söyledi" dedi.

SANCISI OLDUĞUNA İNANMAMIŞLAR

Ertuğrul Kürkçü ile birlikte cezaevine giden Çağdaş Hukukçular Grubu'nda bulunan Avukat Erdoğan Aydoğdu, hamile olan çocuklardan birinin sancısı bulunduğu halde hastaneye gönderilmediğini kendilerine söylediğini belirtti. Avukat Aydoğdu, "Hamile olan B.K., bir gece rahatsızlanmış. Hastaneye gitmek istemiş. Ancak gardiyen G.A. kendisine inanmamış. Bunun üzerine de gardiyan hakkında soruşturma başlatılmış" dedi. Saat başı mahkumların uyandırıldığı belirten Avukat Erdoğan Aydoğdu, çocuklara uyku işkencesi yapıldığını ileri sürdü.