BIST 9.754
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,68

Hamile kalmadan bebeğinizin cinsiyeti söyleyen ipuçları!

Bebeğiniz kız mı erkek mi olacak? İngiltere'deki Bebek Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre hamile kalma anıdaki durumunuz bebeğinizin cinsiyetini belirliyor.

İNGİLTERE'deki Bebek Merkezi adlı bir kuruluşun yaptığı araştırmanın sonuçları gebe kalma sürecindeki bazı faktörlerin bebeğin cinsiyetini belirlediğini ortaya koydu.

Bazılarımız hazırlıkları sürdürebilmek için bebekleriniz cinsiyetini bilmek ister, ancak başkaları için büyük güne özel bir sürpriz olmalı diye düşünürüz. Öğrenmeme kararı verenler de küçük ipuçlarını arama eğilimdeler. İngiltere'deki Bebek Merkezi de bu ipuçlarını ortaya koymak için bir araştırma yapmış. Araştırmanın sonuçlarına göre, gebe kalma süreci, bebeğin cinsiyeti konusunda ipuçları veriyor.

İşte detaylar...

ERKEK BEBEK İÇİN...

Eğer anneler stresli bir dönemdeyse erkek bebeğe hamile kalma olasılıkları daha yüksek. Uzmanlar bunun neden olduğundan emin değiller, ancak teorilerinden biri daha yüksek stres düzeylerinin testosteron ve kortizol de bir artışa neden olmasıdır. Bu durum yumurta değişikliklerine neden olabilir, bu da erkek sperminin yumurtaya nüfuz etmesini kolaylaştırabilir.

Daha yüksek kaloriyle beslenen annelerin de erkek bebeğe sahip olmaları yüksek bir olasılıktır. 740 İngiliz kadınla yapılan bir araştırmada en yüksek enerji alımı olan kadınların (yaklaşık 2,413 kalori) yüzde 56'sının erkek bebekleri oldu. En düşük enerji alımına (yaklaşık 2,283 kaloriye) sahip olan kadınların yalnızca yüzde 45'inin erkek bebeği var. Bunun nedeni kadın sperminin daha sağlam olduğunu düşünüyor. Görünüşe göre gebe kaldığınız yaşantılarınızın da etkisi olabilir.

Bir çalışma, siz ve partneriniz birlikte yaşıyorsanız, bir çocuğunuz olma olasılığı daha yüksek ancak birlikte yaşama süreniz 1 yıldan daha kısaysa erkek çocuk sahibi olma ihtimaliniz daha yüksek. Bunun nedeni de aynı evi paylaşmaya başlayan çiftlerin daha sık seks yaptığı, sık seksin de erkek sperm sayısında artış yarattığı. Birlikte yaşayan 86.000 ebeveynin yarıdan biraz fazlasına (yüzde 51.5) göre erkekler vardı.

KIZ BEBEK İÇİN...

35 yaşın üzerindeki kadınlar ve 40 yaşın üzerindeki erkeklerin kızları olma ihtimali daha yüksektir. Çünkü erkeklerin spermleri bozulur ve daha az erkek sperm üretmeye başlarlar ve kadınların hormonları yaşlandıkça değişir.

Şiddetli kusma aşırı bulantı hissi de bir kıza sahip olduğunuzun işareti olabilir. Konuyla ilgili çeşitli çalışmalar yapılmış ve kusma mağduriyeti yaşayan kadınların doğan bebeklerin yüzde 55'inin kız çocuklarının olduğunu ortaya koymuştur. Bunun muhtemelen östrojen hormonunun yüksek seviyelerinden kaynaklanıyor olması.

Nerede yaşadığınız da çocuğunuzun cinsiyetini belirliyor.  Küresel bir araştırmaya göre, tropik bölgelerde yaşayanların dünyanın diğer coğrafyalarına göre daha fazla kız çocuk sahibi oluyorlar. Bu sıcak ve güneşli iklimin melatoninin seviyesini yükselttiği ve melatoninin de üreme sistemini değiştirdiğiyle açıklanıyor. Bunun bir diğer etkisi de erkek spermler üzerinde. Erkek sperm hücreleri aşırı sıcaktan daha çok etkilenebiliyorlar. Eğer kız çocuk hayaliniz varsa sıcak bir coğrafyada uzun bir tatil tavsiye ediyoruz. 

KARİYER DE CİNSİYETİ BELİRLİYOR

Kariyerlerin bebeğinizin cinsiyeti üzerinde de etkisi olabilir. Evet gerçekten. Eğer baba-stresli ya da bir işte çalışıyorsa, küçük bir kızınız olma olasılığı yüksektir.

facebook.com/obenimannem

instagram.com/obenimannem