BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hamile bakireler çoğalıyor!

Hiç seks yapmayarak, tüp bebek yöntemiyle hamile kalan bakire annelerin sayısı artıyor

Abone ol

Sezaryenle hamile kalan kadınlar kızlık zarlarını anne olunca da koruyor. Dr. Cem Keçe, "Normal doğum bile vajinismusa çare olmuyor" diye konuşuyor .. Cinsel Terapist ve Evlilik Terapisti Cinsel Tıp Enstitüsü Genel Başkanı Dr. Cem Keçe kadınların en büyük korkularından biri olan 'ilk gece korkusu'yla ilgili soruları yanıtladı..

ARTIK ÇOCUK İSTİYORUM

* Eşim vajinismus ancak öyle olduğunu kabul etmek istemiyor. Onu yıllardır bir türlü doktora götüremedim. Artık çocuk sahibi olmak istiyorum. Eşimi seviyorum ve çocuğumun ondan olmasını arzu ediyorum. Ne yapabilirim?

Uzun yıllar vajinismus sorunu yaşayan çiftlerde çocuk sahibi olma isteği, başarılı bir cinsel ilişki yaşama isteği kadar yoğundur. Tüp bebek yöntemiyle anne olan vajinismuslu kadınların sayısı artıyor. Ancak biz sorunu tamamen çözmeden, hastalara bunu önermekte tereddüt yaşıyoruz. Bu anne adaylarının çoğu normal doğumdan korkup sezaryen yaptırıyor ve sorun sürüp gidiyor. Tedavi süresi, iyi ilişkileri olan ve motive edilmiş çiftlerde genellikle çok kısa. Ancak sürekli çatışan ve işbirliği yapamayan çiftlerde tedavi süresi biraz daha uzun oluyor.

TEDAVİSİ CİNSEL TERAPİ

* 13 yıllık evliyim. Vajinismus hastalığımdan dolayı eşimle cinsel ilişkiye giremedik. Defalarca doktora gittik fakat hiçbir bir sonuç alamadık. Hekimlere karşı güvensizleştik. Gitmediğimiz hacı, hoca ve medyum da kalmadı. Çocuk sahibi olmak istiyoruz. Sizce ne yapmalıyız?

Çaresizliğe düşen insanların bilim dışı çözümler araması sık rastlanan bir durumdur. Daha önceki tedavi denemelerinizin başarısız olması, sizin hekimlere olan güveninizi bir hayli azaltmış. Tek seanslık tedaviler hakkında medyadan duyduklarınızı kafanıza takmayın. Tek seanslık mekanik çözümler, gelecekte başka sıkıntılara yol açmaktadır. Vajinismusun tedavisi; 6-12 seans arasında değişen cinsel terapidir. Bundan önce bebek sahibi olmayı düşünmeyin. Yardımcı üreme tekniklerini bu sorunu çözmeden önermem. Her geçen gün bakire annelerin sayısı artıyor ve onlar, bu sorunlarıyla anne oluyorlar. Siz onlardan olmak zorunda değilsiniz; tedavi olun.

EYVAH HAMİLEYİM!

* Eşimle hiç cinsel ilişkiye giremedik çünkü ben her seferinde kasılıyorum. Eşimi seviyorum, bir şekilde seks hayatımız var ve ben hamile kalmışım. Bunu ona nasıl açıklarım. Ya onu aldattığımı düşünürse? Bu hamilelik nasıl oldu? Doğum beni bu hastalıktan kurtarır mı?

Vajinismus, kadınların hamile kalmasına engel değil. Bu hastalığa yakalanan kadınların yüzde 8'i zaten spermin vajinaya kaçması nedeniyle hamile kalıyor. Normal doğum yapsanız bile, daha sonra hastalığınız devam eder. Jinekoloğunuz doğum sırasında bunun geçebileceğini söylese bile, bu mümkün olmayabilir. Vajinismusun tedavisi basittir. Hamileyken de tedavi olabilirsiniz.