BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.496,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hamdi Sedefçi'ye yine hapis cezası

Görevi kötüye kullanma" iddiasıyla dava açılan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye 1 yıl 15 gün hapis cezası...

Abone ol

Edirne İdare Mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararını uygulamadığı gerekçesiyle Serhad Birlik tarafından hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla dava açılan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi.

4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Sınırlı Sorumlu 19 No'lu Serhad Birlik Minibüs Midibüs Otobüs ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin Edirne İdare Mahkemesine açtığı davada verilen yürütmeyi durdurma kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Belediye Başkanı Sedefçi katılmadı. Davacı Serkan Oltandiken, Hakan Giyik ve Ayhan Can ile avukatlar Murat Kayasöken ve Erman Özverim duruşmada hazır bulundu.

Mağdurlar ile avukat Özverim, sanık Sedefçi'nin "mahkeme kararlarını tekrar tekrar uygulamamasının söz konusu olduğunu, bu nedenle kendilerinde kasıtlı suç kanaati oluştuğunu" belirterek sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı Kayasöken de müvekkilinin beraatini istedi.

Mahkeme başkanı, Sedefçi'nin "görevi kötüye kullanma" suçundan 1 yıl 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar vererek, cezaya itiraz hakkı bulunduğunu belirtti. Mahkeme başkanı, belediye başkanının yeniden benzer suçu işlemekten kaçınacağına kanaat getirildiği için cezanın ertelenmesini ve 2 yıl denetim süresine tabi tutulmasını kararlaştırdı.