BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
HABER /  GÜNCEL

Hamdi Alkan FETÖ'cü mü son yazdıklarına bakın

Hamdi Alkan FETÖ'cü mü Başkentçi hesabından ortaya atılan liste şok etti. FETÖ/PDY kapsamında gözaltına alınan 42 isimden birisi olan Hamdi Alkan kimdir, FETÖ'cü mü?

Abone ol

Hamdi Alkan gözaltına alındı Başkentçi'nin listesi şok etti.  FETÖ/PDY kapsamında gözaltına alınan isimlerinden birisi olan oyuncu, yönetmen Hamdi Alkan kimdir gerçekten FETÖ'cü mü?

Oynadığı karakterler ve çektiği dizileri ile gündemde olan sanatçı Hamdi Alkan gözaltına alındı. Başkentçi hesabından yayınlanan listede adı geçen Alkan, twitter'da 'Darbeye karşıyız' paylaşımlarına bulunmuş.

HAMDİ ALKAN KİMDİR?

Antakya‘da Döver köyünde doğmuştur. Biri kız, beşi erkek 6 kardeşin en küçüğüdür. Babası emekli memur, annesi ev hanımıdır. İlkokul, ortaokul ve liseyi Antakya‘da okudu.

Daha sonra İstanbul‘a gelerek kazandığı Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde okudu, 12 senede elektrik mühendisi olarak mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde tiyatro bölümünde tiyatro hocalığı, genel sanat yönetmenliği yapmaktadır.

Yıldız Teknik Üniversitesi oyuncularının bütün oyunlarına bazen yönetmen, bazen sponsor olarak destek olmaktadır.

İlkokul sıralarında tiyatro ile ilgilenmeye başladı. Ortaokul ve lisede bütün okul müsamerelerine katılırdı.

13 Mart 2015 tarihinde Tokat'ta gösterime giren ve günler öncesinden biletleri tükenen Selam:Bahara Yolculuk filminin yönetmenliğini üstlenmiştir. Başrollerinde Aslıhan Güner, Gürol Güngör, Merve Sevi ve Mert Yavuzcan yer almakta ve filmde rol alan Türk oyunculara Mıktıbek Apazov, Egemberdi Bekboliev, Nazira Aitbekova gibi Kırgız oyuncular da eşlik etmektedi.

1990’lı yıllarda TRT‘de başlayan “3 aşağı 5 yukarı” adlı programla TV dünyasına adım attı. Gafur Hüner ve Yalçın Menteş‘le çalıştı. Hamdi Alkan, TRT’de ve birçok özel kanalda skeçler ve komedi programları yaptı. Televizyonlarda spor kendi yaptığı komedi programı Öz ofsayt’la başladı. Daha sonra “Reyting Reyting” sonrasında” "Reyting Hamdi” ve “Hamdi Alkan TV” olarak bilinen komedi programlarını yapmaya devam etti. Daha sonra kendi dizilerini çekmeye başladı.

Sadece çocukların yer aldığı TV’deki ilk çocuk mizah programı olan “Yumurcak TV”yi ATV’ de 36-37 hafta yaptı.

2001 yılında “Şellale” adlı filmde konuk oyuncu olarak Hülya Koçyiğit, Tuncel Kurtiz, Aykut Oray, Ali Sürmeli, Ege Aydan, Nurgül Yeşilçay, Fikret Kuşkan ile birlikte oynadı.

2004 yılında Show TV’de Türkiye'nin Yıldızları yarışması projesini yaptı. Buradan dereceye giren Beren Saat ve Engin Akyürek oynadığı dizilerde meşhur oldu.

2007 yılında Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım sinema filminin yönetmenliğini yaptı. Filmin bşrollerinde Vural Çelik, Yasemin Çonka, Hakan Yılmaz, Tamer Karadağlı ve Mahkûmlar oynadı.

Turgut Özakman'ın senaryosunu yazdığı ve 2009 yılında Hamdi Alkan‘ın yönetmenliğini yaptığı Dersimiz Atatürk sinema filminde başrollerde Halit Ergenç, Çetin Tekindor, Batuhan Karacakaya, Canan Hoşgör, Tolga Savacı oynamıştır.

Yüzmekten ve yatağına uzanıp film seyretmekten hoşlanan Hamdi Alkan’ın; afişler, teneke oyuncaklar, eski jilet koleksiyonu, kibrit koleksiyonu, dürbün koleksiyonu, resim koleksiyonu, tesbih koleksiyonu, kalem koleksiyonu, çakı koleksiyonu, kartvizit koleksiyonu gibi koleksiyonları vardır.

Hamdi Alkan, 1989 yılında 22 yaşındayken Canan Hoşgör ile evlendi. Zeynep (d. 1998) ve Ayşe (d. 2007) adlarında iki kızı vardır. Hamdi Alkan, 1999 yılında eşi Canan Hoşgör’den boşandı, daha sonra 2006 yılında tekrar evlendiler. 2012 yılının Mart ayında tekrar boşandılar.

Hamdi Alkan, 24 Nisan 2014 tarihinde Selen Görgüzel ile Roma’da evlendi.