BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.416,28
HABER /  DÜNYA

Hamas'tan Filistin halkına "direnişe devam" çağrısı!

Hamas, Filistin halkına Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de sınıra yakın noktalarda toplanmaya ve Kudüs'ü savunmak için İsrail ordusuyla çatışmayı sürdürmeye çağırdı.

Abone ol

Hamas, Filistin halkına Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de sınıra yakın noktalarda toplanmaya ve Kudüs'ü savunmak için İsrail ordusuyla çatışmayı sürdürmeye çağırdı. Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es Sadr'ın ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD Büyükelçiliği’ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararına karşı Sadr Kudüs Tugayı’nı kurduğu açıklandı. Öte yandan, İsrail'in dün gece Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında iki Filistinlinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Hamas'tan yapılan açıklamada, halka tüm grup ve direnişçileriyle adil talepleri gerçekleşinceye kadar intifadayı sürdürme çağrısında bulunuldu.

DİRENİŞ ÇAĞRISI: Filistinlilerin gücünü, birlik ve beraberlikten aldığı vurgulanan açıklamada, "Bu nedenle direniş sancağı altında herkesi birleşmeye çağırıyoruz. Filistin halkı, haklarını geri alıncaya kadar intifadayı sürdürecek" ifadesine yer verildi.

İSLAM DÜNYASINDAN DESTEK İSTENDİ: Açıklamada ayrıca Arap ve İslam dünyasından, Filistin halkına destek vermesi ve İsrail ile ABD'nin gerçek yüzünün ortaya çıkarılması için gayret göstermesi istendi.

İLK ÜLKE OLMUŞTU: ABD, Başkan Donald Trump'ın Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamayla, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararı, bölgesel ve uluslararası tüm tepkilere rağmen Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan ilk ülke olmuştu.

TRUMP TALİMAT VERDİ: Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığı'na ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

TRUMP'A KARŞI TUGAY KURDU: Mukteda es Sadr, dün Necef’te yaptığı açıklamada, Irak'taki Şii milis gruplarla konuya ilişkin acil toplantı yapacaklarını belirtmişti. 

Korkunç bilanço! "Öfke Cuması"nda ölü ve yaralı sayısı açıklandıKorkunç bilanço! Korkunç bilanço! Korkunç bilanço! HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 
Erbil merkezli Rudaw’a konuşan Sadr’a bağlı Haşdi Şabi bünyesindeki Seraye Selam Sözcüsü Sefa Temimi, toplantının ardından Sadr Kudüs Tugayı’nı kurma kararı aldıklarını söyledi.

Sefa Temimi, “Yarın Irak’ın farklı kentlerinde Kudüs’ü korumak isteyen gönüllülerin başvurularını kabul edeceğiz. İsimlerin belirlenmesinin ardından gönüllü savaşçıları silahlandırılarak, askeri eğitim vereceğiz” dedi. 

İSRAİL ORDUSUNDAN SALDIRI: İsrail ordusu, Gazze’de yer alan silahlı grup Hamas’a ait olduğu iddia edilen bölgelere roket saldırısı yaptığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, Cuma günü Gazze’den İsrail’e iki adet roket atılmasının ardından, Hamas’ın mühimmat depolarının vurulduğu duyuruldu.

Gazze’de yer alan bir hastaneden yapılan açıklamaya saldırıda göre iki kişi hayatını kaybederken, İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı dünden beri dörde yükseldi.