BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,06
HABER /  DÜNYA

Hamas'ın askeri kanadından Türkiye'ye mesaj

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, Türkiye'ye sıcak mesaj yolladı.

Abone ol

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde İsrail’in saldırılarına tepkisiz kalmayan Türkiye için özel mesaj yayınladı.

İsrail’le uzun bir savaş için her türlü hazırlığı yaptıklarını belirten Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, ”Biz, bu savaşı kazanacağız ve halkımız bayramda zaferimizi kutlayacak.” dedi.

Ebu Ubeyde, El Aksa televizyon kanalında yayınlanan konuşmasında, “Gazzeli gençler düşmana taş yerine bomba atsın diye çeyrek milyon el bombası hazırladık. Savaşta harcadığımız cephaneyi aynı şekilde yeniledik” ifadesini kullandı.

BİNLERCE MÜCAHİT HAZIR BEKLİYOR

“Binlerce mücahidimiz savaşa katılmak için hazır bekliyor” diyen Ebu Ubeyde, sözlerini şöyle sürdürdü: ”İsrail, halkımıza karşı saldırılarını durdurana ve haklarımızı tanıyana kadar her yerde vurmaya devam edeceğiz. Bu savaşta henüz askeri gücümüzün çok az bir kısmını ortaya çıkardık. Stratejik hedeflerimizi gerçekleştirmek için daha fazla çaba göstereceğiz.”

KASSAM’DAN TÜRKİYE MESAJI

Öte yandan İsrail’in katliamlarına sessiz kalmayan Türkiye’yle ilgili bir mesaj yayınlayan Ebu Ubeyde, “Türkiye’nin yüksek sesi bize güç veriyor. Türkiye bizim için çok önemli.” dedi.